Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι προβλέπει η συμφωνία οριοθέτησης… μερικώς της ΑΟΖ με την Αίγυπτο που κατατέθηκε στη Βουλή – Πότε θα ψηφιστεί

Τι προβλέπει η συμφωνία οριοθέτησης... μερικώς της ΑΟΖ με την Αίγυπτο που κατατέθηκε στη Βουλή - Πότε θα ψηφιστεί

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στη Βουλή κατατέθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ, ενώ το ίδιο συνέβη και λίγη ώρα αργότερα και για τη συμφωνία με την Αίγυπτο όπως αναφέραμε σχετικά εδώ η οποία όπως αναφέρει το άρθρο 1 είναι μερική οριοθέτηση με την ολοκλήρωση αυτής να πραγματοποιείται στο… μέλλον.

Κατατέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή τα κείμενα των δύο συμφωνιών καθορισμού της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι δύο συμφωνίες θα συζητηθούν στις Επιτροπές Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη θα γίνει η συζήτηση και οι σχετικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κατατίθενται σήμερα και θα εισαχθούν προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα 24 Αυγούστου με την προοπτική της κύρωσής τους από την Ολομέλεια την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της συμφωνίας με την Αίγυπτο

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης για τη συμφωνία

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της συμφωνίας με την Ιταλία

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης για τη συμφωνία

«Πράσινο φως» από το Αιγυπτιακό κοινοβούλιο

Η ολομέλεια της Βουλής της Αιγύπτου ενέκρινε την Τρίτη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.

Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη-βουλευτές της ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.

 

Ακόμη, η έκθεση αναφέρει ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο Δημοκρατιών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο».

 

 

 

πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida