Μέσω ΑΣΕΠ διορισμοί στην Υπηρεσία Υποδοχής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με 160 επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998 ενισχύεται άμεσα η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή της.

Είκοσι από τους επιτυχόντες αυτούς θα τοποθετηθούν στην κεντρική υπηρεσία και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν στις περιφερειακές υπηρεσίες στα πέντε νησιά- κύριες πύλες εισόδου, αλλά και στον Έβρο. Οι ορκομωσίες ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Οι προσλήψεις αναμένεται να δώσουν “ανάσα” στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας, η οποία, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αναστάσιο Σαλτερή, λειτουργεί με το 10% των προβλεπόμενων οργανικών της θέσεων (70 μόνιμοι υπάλληλοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, την ώρα που οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 753). “Σε μεγάλο βαθμό η Υπηρεσία κυρίως βασιζόμενη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ροές. “Για εμάς η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και θα λειτουργήσει κανονικά, γιατί απο αυτή εξαρτάται η επιτυχής διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος”, ανέφερε ο κ. Σαλτερής. Εξάλλου, αυτές τις ημέρες οριστικοποιήθηκε ο διορισμός των νέων διοικητών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και άμεσα αναμένεται και η κατάρτιση του κανονισμού λειτουργίας των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης.

Η σημερινή ημερίδα σηματοδότησε τη λήξη του προγράμματος “Διοικητική ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής”, που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο, ύψους 408.103 ευρώ, περιλάμβανε το διορισμό με οκτάμηνες συμβάσεις 20 υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida