Ζαριφόπουλος: Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ζαριφόπουλος: Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Οι προετοιμασίες στην χώρα μας για το εμβόλιο του κορονοϊού, ενόψει της άφιξης του είναι πυρετώδεις. Ήδη, οι αρμόδιοι μελετούν κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης για τον εμβολιασμό η οποία έχει λάβει το κωδικό όνομα «Ελευθερία»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός και πώς αυτός θα προγραμματιστεί.

Το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο υφυπουργός προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι υγειονομικοί, οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία.

Ακολούθως θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...