Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΥΠΕΣ: Σε διαβούλευση το ν/σ για ισότητα των φύλων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, το σχέδιο νόμου για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η διαβούλευση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, συμπίπτει με την κατάθεση προς συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την εναρμόνιση του εθνικού θεσμικού πλαισίου με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας).

Πρόκειται για δύο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, οι οποίες αποτυπώνουν έμπρακτα τη βούλησή της για ουσιαστικά βήματα στο πεδίο των δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζουν το περιεχόμενο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στη χώρα μας, στις 8 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας διαδικασίας πραγματικής βελτίωσης της θέσης των γυναικών με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής.

Σκοπός του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι η διαμόρφωση ενός αυτοτελούς θεσμικού πλαισίου, για πρώτη φορά στην εθνική έννομη τάξη, με αντικείμενο την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, δεδομένου ότι, έως σήμερα, τα ζητήματα έμφυλων διακρίσεων ή άσκησης έμφυλης βίας επιλύονται με την εφαρμογή διατάξεων οικογενειακού ή εργατικού δικαίου ή δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και υπό το φως σχετικών Κοινοτικών Οδηγιών ή με την εφαρμογή διατάξεων υπερνομοθετικής ισχύος, όπως το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας ή και διεθνείς συνθήκες τις οποίες η Ελλάδα έχει κυρώσει.

Το παρόν σχέδιο νόμου επιδιώκει να δημιουργήσει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με την πρόβλεψη πολιτικών, μέτρων και δράσεων που θα υλοποιούνται εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών και των συλλογικών τους οργανώσεων.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00. Οι απόψεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Δείτε το σχέδιο νόμου  ΕΔΩ

Δείτε την αιτιολογική έκθεση  ΕΔΩ

 

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida