Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΥΠΕΣ: Εισαγωγή του ΑΜΚΑ στο «Μητρώο Πολιτών» (ΦΕΚ)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, είναι γεγονός

1) Η εισαγωγή του πεδίου «Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMΚΑ)», στα στοιχεία του Δημοτολογίου στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

2) Η εκτύπωση του ανωτέρω πεδίου «ΑΜΚΑ» σε όλα τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις του δημοτολογίου.

3) Οι τεχνικές προσαρμογές που θα ακολουθήσουν τις παραπάνω αλλαγές (1 και 2), έχουν ως ακολούθως:

Προστίθεται νέο πεδίο «ΑΜΚΑ» στην ενότητα «Πρόσθετα Προσωπικά Στοιχεία» του δημότη.

Εισαγωγή νέας εγγραφής δημοτολογίου.

Το πεδίο «ΑΜΚΑ» στην ενότητα «Πρόσθετα Προσωπικά Στοιχεία» του δημότη συμπληρώνεται από τον δημοτολόγο κατά την εισαγωγή νέας εγγραφής και η κίνηση καταγράφεται στο ιστορικό της εγγραφής. Κατά την εισαγωγή γίνεται έλεγχος εγκυρότητας της νέας τιμής και ενημερώνεται ο χρήστης σε περίπτωση λάθους. Σε περίπτωση που η εισαγωγή εγγραφής γίνεται με χρήση εκκρεμότητας από το Ληξιαρχείο, δύναται να μεταφερθεί στη δημοτολογική καρτέλα το ΑΜΚΑ που έχει δηλωθεί στη ΛΠ.

Μεταβολή εγγραφής δημοτολογίου.

Το πεδίο «ΑΜΚΑ» στην ενότητα «Πρόσθετα Προσωπικά Στοιχεία» του δημότη ενημερώνεται από τον δημοτολόγο με κατάλληλη κίνηση μεταβολής. Η κίνηση καταγράφεται στο ιστορικό της εγγραφής. Κατά την ενημέρωση γίνεται έλεγχος εγκυρότητας της νέας τιμής και ενημερώνεται ο χρήστης σε περίπτωση λάθους.

Σε περίπτωση που η μεταβολή γίνεται με χρήση εκκρεμότητας, δύναται να μεταφερθεί στη δημοτολογική καρτέλα το ΑΜΚΑ που έχει δηλωθεί στη ΛΠ ή στο δημοτολόγιο της βασικής εγγραφής, κατόπιν αντίστοιχης κίνησης μεταβολής που καταγράφεται στο ιστορικό.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida