ΥΠΕΝ: Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών

Την έναρξη έργων αποκατάστασης εδαφών και υποδομών από τη ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο έθεσε ο Κασαπίδης στον Χατζηδάκη

Περιεχόμενο

Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών

 

Πρώτο απτό βήμα προς τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας –Μεγαλόπολης

 

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των ενεργειακών δήμων προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικότερα, το φυσικό αέριο θα είναι πλέον το βασικό καύσιμο για όλα τα εν λειτουργία δίκτυα τηλεθέρμανσης που σήμερα εξαρτώνται από τις υπό απόσυρση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε., ενώ στις πόλεις της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα φυσικού αερίου για θέρμανση και οικιακή χρήση.

Τον ανασχεδιασμό των σχετικών έργων που υπαγορεύει η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής τα τελευταία 6 χρόνια, επιμελήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής που αφορούν στην αδιάλειπτη λειτουργία των υφιστάμενων δικτύων κατά το μεταβατικό διάστημα και τη μη πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς δήλωσε σχετικά: «Η απρόσκοπτη και βιώσιμη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών κατά τη μεταβατική περίοδο αποτελεί κεντρικό άξονα του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης, όπως έχουμε δεσμευθεί ενώπιον των τοπικών κοινωνιών. Με συστηματική δουλειά και με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και του Υπουργείου Ανάπτυξης τον Φεβρουάριο στην Πτολεμαΐδα και τον Ιανουάριο στη Μεγαλόπολη, η Συντονιστική Επιτροπή προωθεί την υλοποίηση όλων των 12 μέτρων άμεσης δράσης».

 

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης υπογράμμισε: «Με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αυτοδιοικήσεις, αντιμετωπίσαμε τα σύνθετα ζητήματα προγραμματισμού των αναγκαίων επενδύσεων αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης υφιστάμενων και νέων καταναλωτών στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας».

 

 

 

[Επισυνάπτεται αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα]

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !