Κωτσιδης Στέφανος

Υγεία: Τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αυξήσεις «φωτιά» σε ποσοστό έως και 15% έχουν ήδη «περάσει» φέτος στα ιδιωτικά προγράμματα Υγείας, καθώς ένα εκρηκτικό «μείγμα» εξελίξεων έχει ανεβάσει σημαντικά το κόστος για περισσότερους από 300.000 ασφαλισμένους που έχουν «εμπιστευτεί» τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων από 10% σε 15% που επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο, δέχονται μεγάλη επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες της Υγείας στο 23% (από 13%) και την ενιαία εφαρμογή του συντελεστή στο συνολικό ποσό των νοσοκομειακών τιμολογίων, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους. Πιέσεις για αναπροσαρμογή υπάρχουν και λόγω των αυξημένων κεφαλαιακών απαιτήσεων που προβλέπει η κοινοτική οδηγία Solvency II για τις εταιρείες του κλάδου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Οι μέσες αναπροσαρμογές είναι της τάξης του 5-10% και οι ασφαλιστικές ανησυχούν για φυγή συμβολαίων σε έναν κλάδο που είχε αυξητική τάση λόγω κρίσης.

Πηγή:gorganews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.