Τον Δεκέμβριο το φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Σιάτιστα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τον Δεκέμβριο το φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στη Σιάτιστα
Στα πλαίσια γνωστοποίησης και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας τόσο σε φυσιολατρικό, περιηγητικό, θρησκευτικό αλλά και γαστρονομικό προορισμό, ο Δήμος Βοΐου διοργανώνει τριήμερο δράσεων για μικρούς και μεγάλους  με στόχο την προβολή και προώθηση των προϊόντων του Βοΐου.
Το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 16-17-18 του Δεκεμβρίου στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα και ελπίδα είναι να διευρυνθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις και αρώματα, μαγειρέματα και εργαστήρια, μανιτάρια και καλό κρασί, περιμένει όσους ταξιδέψουν μέχρι την γραφική Σιάτιστα Κοζάνης.
Το φυσικό αντικείμενο της παρούσας πράξης είναι η διοργάνωση και προβολή του προαναφερόμενου φεστιβάλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να επιτευχθούν όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
 Εισηγήσεις, διαλέξεις, ελεύθερη συζήτηση και παρουσίαση τοπικών προϊόντων
 Ημέρες γευσιγνωσίας
 Επίσκεψη σε τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς
Επιπλέον στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου θα λειτουργεί όλες τις ημέρες έκθεση των τοπικών προϊόντων.
Στόχος του Δήμου είναι η προβολή και προώθηση των πλούσιων αυτών τοπικών προϊόντων,  η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητάς στο ευρύ κοινό, η ενίσχυση των παραγωγών και η ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Στο Δήμο Βοΐου παράγονται πλήθος αγροτικών προϊόντων, άριστης ποιότητας, όπως είναι τα: αρωματικά φυτά Βοΐου, φασόλια Σισανίου, φακές και γενικότερα όσπρια Βοΐου, σιτηρά, αλλά και τα ονομαστά προϊόντα που προκύπτουν μετά από κατάλληλη επεξεργασία όπως είναι: το Λιαστό κρασί Σιάτιστας, το τυρί – φέτα Βοΐου, τα γλυκά κουταλιού, τα παραδοσιακά ποτά κ.α.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!