Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

To σχέδιο της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές – Τι προβλέπει

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Νέα πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”, o κ. Γεωργιάδης θα λάβει την παραπάνω πρωτοβουλία προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θέτοντας το θέμα σε κοινωνική διαβούλευση και εφόσον από σχετική μελέτη που αναμένεται να εκπονηθεί θα επιβεβαιώνονται οι θετικές επιπτώσεις του μέτρου για την αγορά και την οικονομία.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, μέχρι στιγμής επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οχτώ Κυριακές:

1. Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.

2. Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.

3. Την Κυριακή των Βαΐων.

4.Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

5. Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη .

Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές.
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida