Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το παρασκήνιο στο ΣτΕ για τα αναδρομικά 10μήνου

Το παρασκήνιο στο ΣτΕ για τα αναδρομικά 10μήνου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Διάχυτη είναι η ανησυχία στους κόλπους των συνταξιούχων για το μεγάλο πακέτο των επιστροφών από τις παράνομες μειώσεις του 2015-2016, γνωστό ως «αναδρομικά 10μήνου», που δικάζονται στο ΣτΕ με την πιλοτική δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, η ζυγαριά, αν και οριακά, είναι σταθερά υπέρ των επιστροφών. Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα η αγωνία τους θα παραταθεί, καθώς η απόφαση πάει πίσω και θα πρέπει να αναμένεται μετά το καλοκαίρι. Η δε, εφαρμογή μιας θετικής για τους συνταξιούχους απόφασης πηγαίνει για το 2021, με δόσεις μιας 5ετίας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι νομοθετημένες βελτιώσεις στις συντάξεις με τον νόμο 4670/2020 του υπουργείου Εργασίας δεν ακυρώνονται γιατί το κονδύλι έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 με την ειδική ενίσχυση του ασφαλιστικού, ίση με το 0,5% του ΑΕΠ και μάλιστα έχει περίσσευμα σχεδόν 600 εκατ. ευρώ, αφού δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά. Η δαπάνη για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση ήταν και παραμένει κοντά στα 440 εκατ. ευρώ, με περίσσευμα άλλα 540 με 610 εκατ. ευρώ για άλλες πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα στα έτη 2020-2023. Εάν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, τότε τα περισσεύματα των 600 εκατ. θα πήγαιναν με δόσεις τριών ετών στους συνταξιούχους για το μεγάλο πακέτο των αναδρομικών του 10μήνου που δικάζονται στο ΣτΕ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λόγω κορονοϊού είναι πιθανό, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί μέρος από το 0,5% των συντάξεων για τη στήριξη της οικονομίας.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida