Τι υπόσχεται ο Σκλαβενίτης για τους πρώην εργαζόμενους του Μαρινόπουλου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ένα σημαντικό θέμα που είχε προκύψει το προηγούμενο διάστημα και με τη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου να βρίσκεται προ των πυλών, αφορούσε σε 400-500 πρώην υπαλλήλους της Μαρινόπουλος, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς από την εταιρεία τους προηγούμενους μήνες και πριν πέσουν οι υπογραφές στα συμφωνητικά. Έτσι, κινδυνεύουν να μην πάρουν την αποζημίωσή τους, την οποία είχε υποσχεθεί η διοίκηση των σούπερ μάρκετ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με πηγές από δικηγορικά γραφεία έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά που προβλέπουν την πληρωμή τους σε δόσεις, όμως λόγω και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, που οδήγησαν στην αίτηση της για υπαγωγή στο άρθρο 99 και τελικά στο deal με τον Σκλαβενίτη, ελάχιστοι έχουν λάβει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από δύο δόσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, κορυφαία πηγή της οικογένειας Σκλαβενίτη, διαβεβαίωσε πως “θα υπάρξει πλήρης καταβολή των χρημάτων που οφείλονται σε εργαζόμενους της Μαρινόπουλος οι οποίοι αποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οικειοθελώς, κλείνοντας συμφωνία τμηματικής καταβολής αποζημιώσεων”.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι “μέρος των χρημάτων θα καταβληθεί πριν από τον σχηματισμό της «νέας εταιρίας» και μέρος στη συνέχεια, σε δόσεις, όπως προβλέπεται από τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί”.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ η έκθεση της Price WaterHouse Coopers (PWC) για το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Αυτό περιλαμβάνει αρχικά την ίδρυση μίας νέας εταιρείας, η οποία θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου (δηλαδή 100%) στο νέο επενδυτή, στην εταιρεία Σκλαβενίτης.

Αναλυτικότερα, η νέα αυτή εταιρεία αναμένεται να αναλάβει όλα τα ακίνητα αλλά και την άυλη περιουσία της Μαρινόπουλος, τις απαιτήσεις των εταιρειών προς τη Μαρινόπουλος (επιταγές και εισπρακτέα γραμμάτια), τις προβλέψεις για την αποζημίωση των εργαζομένων της Μαρινόπουλος, το σύνολο των δανείων της Μαρινόπουλος αλλά και το 50% των υπολοίπων της Μαρινόπουλος προς προμηθευτές. Η εταιρεία Σκλαβενίτης παράλληλα αναλαμβάνει στο σύνολο τους τις οφειλές της Μαρινόπουλος σε ενοίκια αλλά και σε ασφαλιστικά Ταμεία.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι ότι για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών στο συγκεκριμένο σχέδιο.

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida