Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του 31χρονου από την Ποριά

Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του 31χρονου από την Ποριά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο νέος, 31 ετών, από την Πορειά Καστοριάς, βρέθηκε νεκρός στις 9 το πρωί της περασμένης Δευτέρας ενώ βρισκόταν σε προληπτική καραντίνα. Είχε κάνει τεστ για τον κορονοϊό 3 μέρες προτού βρεθεί νεκρός και αυτό είχε βγει αρνητικό. Μετά θάνατον, του έγινε και δεύτερο τεστ όμως, επειδή ο νέος άνδρας εργαζόταν στην κονσερβοποιία με τα 200 κρούσματα στα Γιαννιτσά και θεωρήθηκε πιθανόν το πρώτο τεστ να είχε βγει ψευδώς αρνητικό. Επιπλέον, προ έτους είχε περάσει πνευμονία και ίσως είχε μεγαλύτερη ευπάθεια στον ιό.

Βγήκε όμως και το δεύτερο τεστ αρνητικό. Και η ιατροδικαστική εξέταση (που έγινε στην Θεσσαλονίκη), έδειξε καρδιοπάθεια. «Έμφραγμα, ισχαιμία μυοκαρδίου ήταν η αιτία θανάτου», είπε στο SLpress η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Ο καρδιολόγος κ. Λάζαρος Χαλδούπης είπε σχετικά ότι «ορισμένες καρδιοπάθειες δεν δίνουν έντονα και σαφή συμπτώματα και μόνον το τεστ κοπώσεως μπορεί να δείξει το πρόβλημα, καθώς το απλό καρδιογράφημα ή και ο υπέρηχος δεν αρκούν. Άνθρωποι παχείς ή καπνιστές πρέπει να κάνουν έναν προληπτικό έλεγχο στην καρδιά τους με δοκιμασία κοπώσεως».

Για τα συμπτώματα είπε: «Δυστυχώς τα συμπτώματα είναι ενίοτε παραπλανητικά, όπως κούραση, πόνος στο στομάχι, ο άλλος πιστεύει ότι έχει ένα κρύωμα. Ως καρδιολόγος λέω ότι κάθε πόνος από το στομάχι και πάνω μέχρι τα αυτιά, πρέπει να εξετάζεται καρδιολογικά. Και είναι συγκεκριμένοι εκείνοι που ακόμα και χωρίς πόνο πρέπει να κάνουν προληπτικά ένα τεστ κοπώσεως. Όποιος έχει ένα από τους εξής προδιαθεσικούς παράγοντες πρέπει να το κάνει, όχι όλους, μα και μόνον έναν αν έχει: κάπνισμα, πάχος, χοληστερίνη-λιπίδια, υπέρταση, σάκχαρο και οικογενειακό ιστορικό».

Πηγή: slpress.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida