Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι είπε ο Χατζηδάκης για τα επιδόματα των καλλιτεχνών, το 8ώρο και τις συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων-ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Χατζηδάκης για τα επιδόματα των καλλιτεχνών, το 8ώρο και τις συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων-ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

α βγει ανακοίνωση για την καταβολή των επιδομάτων Μαρτίου, Απριλίου στους καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι είναι στο μητρώο, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση τι θα γίνει με τα επιδόματα Μαρτίου, Απριλίου για τους καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο απάντησε τα εξής “ Θα αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα των καλλιτεχνών με τον τρόπο που πρέπει .Δεν αδικήσαμε κανέναν .Εμείς είμαστε που συμπεριλάβαμε τους καλλιτέχνες “ στα επιδόματα.
” Θα τα αντιμετωπίσουμε και θα βγει η σχετική ανακοίνωση”, συμπλήρωσε.
Για το 8 ώρο
Σε ερώτηση εάν θα καταργηθεί το 8 ώρο είπε τα εξής: Αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου” ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει. Υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης. Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι”.
“Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας που είναι ένας νόμος που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε”, συμπλήρωσε.
Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των συμβάσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στον ΣΥΡΙΖΑ.Όπως είπε “ χθες 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η αρμόδια τομεάρχης κ. Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι δύο συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησαν να κάνει το υπουργείο υποχρεωτική την σύμβαση, την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την εργοδοσία τους .Αυτό θα εξεταστεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας εν πάση περιπτώσει κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες .Εκείνο όμως το οποίο έχει σημασία είναι ότι μέσα σε αυτήν την σύμβαση που είναι συνέχεια αντιστοίχων συμβάσεων ήδη από το 2013, σε αυτή την σύμβαση που μου ζητούν να την κηρύξω υποχρεωτική υπάρχει πρόβλεψη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας .Και διερωτώμαι εάν αυτό δεν είναι ακραία παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας τι άλλο είναι “.
“ Τους προκαλώ να απαντήσουν σήμερα, τους προκαλώ σήμερα να απαντήσουν σε αυτό που λέω .Είναι πολύ συγκεκριμένο, έχω τις συμβάσεις και του 2013 και του 2021 που ζητούν να την κηρύξουν υποχρεωτική “, τόνισε με έμφαση.
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και η διαβούλευση
Όσον αφορά στο πότε θα έρθει σε διαβούλευση το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είπε τα εξής ” Στη διαβούλευση θα έρθει πολύ σύντομα…. είναι θέμα κάποιων εσωτερικών, τεχνικών συνεννοήσεων δικών μας και κάποιων προσθηκών διορθώσεων κτλπ της τελευταίας στιγμής , όχι σε κομβικά σημεία”.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida