Τέταρτο κύμα της πανδημίας: Πέντε μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση -Ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Τέταρτο κύμα της πανδημίας: Πέντε μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση -Ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας
Τέταρτο κύμα της πανδημίας: Πέντε μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση -Ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας

Πέντε μέτρα έχουν πέσει στο «τραπέζι» ενόψει της έλευσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί στα τέλη Αυγούστου.

Κυβέρνηση και ειδικοί είναι αποφασισμένοι να ελέγξουν μια νέα μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Ύστατη λύση αποτελεί το καθολικό lockdown αλλά πριν φτάσουμε εκεί η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας αποτελεί την πρώτη επιλογή. Όλα τα παραπάνω βέβαια θα εφαρμοστούν μετά τις 20 Αυγούστου και ειδικότερα προς τα τέλη του μήνα πάντα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, υπάρχουν μέτρα στη «φαρέτρα» που σκέφτονται να τεθούν σε εφαρμογή κλιμακωτά ως ακολούθως:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας 12 με 6 τα ξημερώματα
  2. Λειτουργία καταστημάτων σε εξωτερικούς χώρους
  3. Μόνο καθήμενοι πελάτες
  4. Απαγόρευση μουσικής
  5. Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το STAR, τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν μόνο για μη εμβολιασμένους. Βέβαια ένας τέτοιος περιορισμός και διαχωρισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος στην εφαρμογή του ενώ επιπλέον θα ξεσηκώσει και θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι μεταλλάξεις σε συνδυασμό με τη έκρηξη των κρουσμάτων που η επιστημονική κοινότητα την προοσδιορίζει ήδη από τα τέλη Ιουλίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που από τις αρχές του Φθινοπώρου θα χρειάζεται δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!