Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τασ. Σιδηρόπουλος-Διευθ. Προγραμμάτων ΑΝ.ΚΟ: Μετάβαση με επαρκή προετοιμασία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Υπάρχουν οι δυνατότητες να προετοιμαστεί επαρκώς η Δυτ. Μακεδονία, για να ανταπεξέλθει θετικά στην δυνατότητα απορρόφησης και αξιοποίησης των κονδυλίων του Eυρωπαίκού  ταμείου δίκαιης μετάβασης, τα οποία αναμένονται να  ενεργοποιηθούν από το 2021 και μετά», τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διευθυντής προγραμμάτων της ΑΝ.ΚΟ  ΑΕ  και μέλος της ομάδας Coal  Platform  ( Πλατφόρμα Λιγνιτικών και Ανθρακικών Περιφερειών της Ευρώπης) Τάσος Σιδηρόπουλος, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη αλλά και βίαιη» την διαδικασία μετάβασης της περιοχής, με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και εργοστασίων της ΔΕΗ , στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας.

Ο  Οικονομολόγος και Διευθυντικό στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΝ.ΚΟ  Α.Ε ) στην Δυτ. Μακεδονία, υπογράμμισε ότι  «θα χρειασθεί  να προχωρήσουν  αρχικά  2 έως 3 μεγάλες  επενδύσεις  εντάσεως εργασίας  στην περιοχή , στον τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας και παράλληλα να υλοποιηθούν άμεσα αναπτυξιακές δράσεις,  κατά την πρώτη περίοδο 2020-2021.

Ο κ. Σιδηρόπουλος  ανέφερε  ότι «πρέπει να ζητηθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν  η γνώμη της Δυτ. Μακεδονίας συνολικά , στην διαδικασία εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου για την μετάβαση», ενώ  απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι «πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό  κριτήριο για την επιλεξιμότητα στο Ευρωπαϊκό ταμείο δίκαιης μετάβασης, η ταχύτητα απομάκρυνσης από τον λιγνίτη και τον άνθρακα».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida