Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Χρηματοδότηση 51 δήμων για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε εκδήλωση για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Τάνιας Αντωνοπούλου, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού. Μέσω αυτού θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη στις 2 Νοεμβρίου η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του  Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους  27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε: «Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.  Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε  με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.  Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας».

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida