7.3 C
Πτολεμαΐδα
25 Νοεμβρίου 2020Take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, το σίριαλ συνεχίζεται!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, το σίριαλ συνεχίζεται!

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής – φοροτεχνικός

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
■  Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε εκτός των άλλων και τα ακόλουθα:
«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού».

Δευτέρα, 2.11.2020 (ξημερώματα Τρίτης)
■ Στην ΚΥΑ 69919/2.11.2020 δεν υφίσταται απαγόρευση στην κατ’ οίκον διανομή φαγητού και στην παραλαβή από τα καταστήματα εστίασης για τις εν λόγω περιοχές. Το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ξημερώματα Τρίτης).

Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020
■ Ο κος Ν. Χαρδαλιάς σε σχετική ενημέρωση ανέφερε τα ακόλουθα (το απόγευμα της Τρίτης):

«Στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο από τα καταστήματα, το take away και το drive through, δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται μόνο το delivery». Δείτε το σχετικό video εδώ

Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2020
■ Μην παρ. 6 της εγκυκλίου 116452/4.11.2020 διευκρινίστηκαν τα ακόλουθα:

«6. Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αν οι πολίτες μετακινούνται νομίμως βάσει όσων αναφέρονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της ανωτέρω απόφασης, τότε μπορούν να παραλαμβάνουν φαγητά, καφέδες, κ.λπ. σε πακέτο (take away) ή καθ’οδόν (drive-through).  Όμως, δε μπορούν να μετακινηθούν μόνο και μόνο για του λόγους αυτούς (για να παραλάβουν σε πακέτο ή να εξυπηρετηθούν καθ΄οδόν). Αυτά τουλάχιστον μάς έγιναν γνωστά βάσει της παραπάνω εγκυκλίου.

Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2020
■ Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο…

 

Σημείωση: Λάθη κάνουν όλοι, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας όπου υπάρχει και καταιγιστική κοινοποίηση αποφάσεων, εγκυκλίων, νόμων, κ.ά. είναι ακόμη πιο εύκολο να γίνουν λάθη. Εν προκειμένω είναι οφθαλμοφανές πως υπήρξε ένα λάθος που δημιούργησε τεράστια σύγχυση. Είναι φρόνιμο να αναγνωρίζουν δημοσίως οι υπεύθυνοι τα όποια λάθη γίνονται και να μην προσπαθούν τεχνηέντως να τα καλύψουν, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Δεν πρέπει να λησμονούν οι ιθύνοντες ότι τα λάθη τους έχουν αντίκτυπο στον ιδιωτικό τομέα, στους επαγγελματίες και στην οικονομία του τόπου.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/51311/take-away-se-oessalonikh-kai-serres-to-sirial-synexizetaiΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
     Είναι δεδομένο ότι η στήριξη των επιχειρήσεων σε…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 607

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!