Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Τα νέα σενάρια για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

4λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τα νέα σενάρια για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Τα πρώτα σημάδια για το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού εν όψει του Πάσχα άρχισαν να φαίνονται. Απόφαση δεν υπάρχει ακόμη για τη μετακίνηση από νομό σε νομό αφού τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα και η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι εκτός ελέγχου.

Τα πρώτα σημάδια όμως αρχίζουν να φαίνονται και ορισμένες σκέψεις γίνονται. Οι λοιμωξιολόγοι είναι διχασμένοι, κάθε ένας λέει τα δικά του, ενώ η κυβέρνηση κάνει ασκήσεις επί χάρτου για να δει τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Μια σκέψη που φαίνεται να υπάρχει – και σε καμία περίπτωση απόφαση – είναι τη Μεγάλη Δευτέρα να επιτραπεί η μετακίνηση με πλοία και αεροπλάνα για τα νησιά.

Η 26η Απριλίου είναι Μεγάλη Δευτέρα κι εφόσον μέχρι τότε η υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας παρουσιάσει την προσδοκώμενη βελτίωση, αυτή θα είναι η ημερομηνία που θα μας επιτρέψει και πάλι να ταξιδέψουμε, ναι μεν με μέτρα, αλλά χωρίς τους σημερινούς περιορισμούς.

Πάντως ακόμη βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου. Είναι πολύ νωρίς και τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει ικανοποιητικά ο δείκτης της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, τότε οι μετακινήσεις με πλοία θα επιτραπούν μετά το Πάσχα. Και αυτό το σενάριο είναι πιθανό.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι Ρουμάνοι και Βαλκάνιοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα με την ημερομηνία να έχει πέσει στο τραπέζι και να είναι η 16η Απριλίου. Οπότε κάπου εκεί ίσως να μπαίνει το άνοιγμα του οδικού τουρισμού, όμως και πάλι απόφαση δεν υπάρχει.

Άλλωστε πώς θα επιτρέψει η κυβέρνηση σε Ρουμάνους, Σέρβους και άλλους να μπουν στην Ελλάδα και να κινούνται από νομό σε νομό, αλλά εμείς θα είμαστε εγκλωβισμένοι στις πόλεις…

Οπότε όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα ο Χάρης Θεοχάρης έκανε επίσκεψη στη Ρουμανία και δήλωσε σίγουρος ότι πριν το Πάσχα η Ελλάδα θα έχει Ρουμάνους τουρίστες. Όλοι ξέρουν ότι οι τουρίστες από τη Ρουμανία έρχονται οδικώς. Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη θερμή υποδοχή του στη Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «η επίσκεψή μου στη Ρουμανία και οι διαδοχικές επαφές που είχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και σημαίνοντες παράγοντες της τουριστικής αγοράς, πρώτα από όλα επιβεβαίωσαν τη βαθιά και ισχυρή ελληνο-ρουμανική φιλία.

Σε πνεύμα εγκάρδιο και με διάθεση αμοιβαίας κατανόησης, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικά βήματα σε σχέση με την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης. Συζητήσαμε αναλυτικά το πλαίσιο των προϋποθέσεων, τον τρόπο εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας είναι πάντα η προστασία της υγείας κάθε επισκέπτη και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ταύτιση απόψεων σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα και η συνεργασία με τους φίλους Ρουμάνους, μού προσέφερε, προσωπικά αλλά και υπό την ιδιότητά μου ως Υπουργού Τουρισμού, έναν πολύ καλό λόγο να αισιοδοξώ για το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε μεγάλο αριθμό Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα. Για να ζήσουμε όλοι μαζί την έναρξη της πορείας που θα μας οδηγήσει ξανά στην κανονικότητα».

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *