Ανακοίνωση - Υπενθύμιση Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης

Τα φωτοβολταϊκά… ξεβολεύουν τα μελίσσια στο ΛΚΔΜ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προώθηση των σχεδίων και των έργων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών στα εδάφη του ΛΚΔΜ, έχει, όπως φαίνεται, και μια παράπλευρη συνέπεια, καθώς αρκετές από τις περιοχές όπου χωροθετούνται τα πάρκα αξιοποιούνταν μέχρι και πέρυσι ως μελισσοκομικές θέσεις, υπό την εποπτεία της ΔΕΗ.

Ίσως αρκετοί να το αγνοούν, όμως η εγκατάσταση μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις εντός των φυτειών ακακίας σε αποκατεστημένες εκτάσεις των Ορυχείων του ΛΚΔΜ είναι μια διαδικασία που τελεί υπό τον έλεγχο του Κλάδου Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, από πέρυσι, η τοποθέτηση κυψελών εντός των εκτάσεων αυτών πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της εγκατάστασης μελισσοκόμων.

Η προώθηση των έργων για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων, όμως, ανάγκασαν φέτος τον Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών να καταργήσει ή/και να μετακινήσει αρκετές από τις μελισσοκομικές θέσεις που είχαν εγκριθεί πέρυσι.

Οι νέες μελισσοκομικές θέσεις έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στους μελισσοκόμους της περιοχής και οι ενδιαφερόμενοι να τοποθετήσουν κυψέλες για τη φετινή χρονιά θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στη γραμματεία της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ της ΔΕΗ το διάστημα από 17 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου.

 

 

energypress.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο