Τα 8 λαχανικά που είναι αληθινά superfoods σύμφωνα με νέα έρευνα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

H λέξη «superfood» χρησιμοποιείται πια πολύ εύκολα για να χαρακτηρίσει μια τροφή που έχει οφέλη για τον οργανισμό μας.

Πολύ συχνά, μια τροφή γίνεται trend για την διατροφική της αξία και μετά από λίγο, ξεχνιέται γιατί μια άλλη κάνει την εμφάνισή της. Η ουσία βρίσκεται πάντα σε κάτι πολύ απλό: το ίδιο συμβαίνει και στη διατροφή. Οσα «superfoods» κι αν κάνουν την εμφάνισή τους στο διατροφικό κόσμο, δεν θα καταφέρουν να φτάσουν σε αξία τα αγαθά που έρχονται ανόθευτα από τη φύση στο πιάτο μας.

Μια ισορροπημένη διατροφή αποτελείται από τροφές που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνουν τις αντοχές μας και χτίζουν τείχος ενάντια στις ασθένειες. Μια νέα έρευνα έρχεται για να μας δώσει «food for thought» και να μας υπενθυμίσει ότι τον μεγαλύτερο χώρο στο καθημερινό μας διατροφολόγιο θα πρέπει να τον αφήνουμε για τροφές με πραγματικά υψηλή διατροφική αξία.

Το «Centers for Disease Control and Prevention» (Iνστιτούτο Υγείας στην Αμερική) αξιολόγησε την διατροφική αξία τροφών (ανά θερμίδα) και κατέληξε στο ότι τα λαχανικά που ακολουθούν είναι τα πραγματικά superfoods της διατροφής μας κατέχοντας τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα.

Δείτε τα 8 λαχανικά που είναι αληθινά superfoods σύμφωνα με νέα έρευνα στο bovary.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida