Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συντονιστικό φορέων για τα ζητήματα της τηλεθέρμανσης – Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΤΗΠ

ΔΕΤΗΠ: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021 ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/11/2020, συνάντηση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΔΕΤΗΠ με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού. Στην συνάντηση εκπροσώπησαν το Συντονιστικό ο Ταταρίδης Πέτρος (ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ), ο Μωϋσιάδης Σταύρος (ΣΕΕΕΝ), Κουδούνας Γιώργος (ΣΕΥΠΕ).

Στα πλαίσια της συνάντησης, στο Συντονιστικό παρουσιάστηκαν σχεδιασμοί που υπάρχουν για το μέλλον της τηλεθέρμανσης με το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς, ζητήματα-προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΗΠ καθώς και στοιχεία που αφορούν την τωρινή λειτουργία της τηλεθέρμανσης, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες.

Από την πλευρά του Συντονιστικού δόθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο των σωματείων και φορέων που το αποτελούν, αναπτύχθηκε το πως η απολιγνιτοποίηση που προχωράει θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για τους εργαζομένους της περιοχής και την ανάγκη κοινού συντονισμού από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

 

Το Συντονιστικό, και πιο συγκεκριμένα για τα ζητήματα της τηλεθέρμανσης, καλεί τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία, τους κάτοικους της περιοχής μαζί με τους φορείς που δραστηριοποιούνται να συναντηθούμε στον αγώνα της διεκδίκησης για:

 

  • Εξασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης απρόσκοπτα, χωρίς ούτε μια μέρα χωρίς θέρμανση για το λαό της περιοχής
  • Επέκταση του δικτύου της τηλεθέρμανσης και σε χωριά εκτός από την πόλη
  • Συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης χωρίς καμία αύξηση στα τιμολόγια και μείωση σε όσους χτυπήθηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας
  • Να μην πειραχτούν τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ

 

Για τους παραπάνω λόγους το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 12:00 στα Γραφεία της ΔΕΤΗΠ στην Πτολεμαΐδα.

 

Κυριακή 18/10/2020

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida