Συνάντηση στο Φανάρι, του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συνάντηση στο Φανάρι, του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, για το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Γιώργο Θεοτοκά, που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, επισκέφτηκε στο Φανάρι, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην συνάντηση, ο βουλευτής μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και ενημερώθηκε για ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζοντας την σημασία του έργου του Πατριαρχείου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πάγια συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του και ζήτησε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η στήριξη αυτή προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σημαντική αποστολή του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσωπικότητα εξέχουσα, με σημαντικές ιδέες και προτάσεις, επανέλαβε τις πρωτοποριακές θέσεις του για τις σχέσεις Ανατολικής και Δυτικής εκκλησίας και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Φανάρι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της ομογενειακής παιδείας και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους.

Λίγο αργότερα ο Θέμης Μουμουλίδης, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο του Προξενείου της Κωνσταντινούπολης για θέματα παιδείας  κ. Σταύρο Γιωλτζόγλου, επισκέφτηκε την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συνάντηση στο Φανάρι, του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συνάντηση στο Φανάρι, του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!