Στο υπερταμείο έξι ΔΕΚΟ – 38.000 εργαζόμενοι αλλάζουν εργοδότη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στο Υπερ-ταμείο παραχωρούνται ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρά και ‘‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’’.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον νόμο ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των Θεσμών. Άγνωστη  επίσης παραμένει η τύχη της ΕΑΒ και του ΑΔΜΗΕ, που δεν εντάσσονται στη λίστα.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με χθεσινό προσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο, ωστόσο, στο τρίτο Μνημόνιο ορίζεται ότι θα μεταφερθούν οχτώ ΔΕΚΟ (μαζί με ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ) ορίζοντας “αστερίσκους” για τις δύο τελευταίες που μένει να φανεί τις επόμενες ώρες/ημέρες αν έχουν εκπληρωθεί.

Η μεταφορά των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στο υπεραταμείο καθιστά τη νέα διοίκηση του και άμεσο εργοδότη για περίπου 38.000 εργαζομένους σε αυτές, με ότι και αν αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει στο μέλλον, ειδικά στην περίπτωση που προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση τους.

 

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου  “για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων” το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σχεδιάζεται στην τελική του μορφή να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνονται οι “εκκρεμότητες” στο πεδίο του υπουργείου εργασίας αλλά και σειρά διατάξεων για την αγορά ενέργειας, αλλά και μεταφορών. Σε ειδικό κεφάλαιο του υπουργείου μεταφορών  ορίζεται, επίσης, ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως δέκα (10) ετών για το τροχαίο υλικό.

Επιπλέον, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών το Δημόσιο δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.

 

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida