Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα – Τι θα αλλάξει

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα - Τι θα αλλάξει

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα – Τι θα αλλάξει

Το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης με προεδρεύων τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μερικές από τις αλλαγές που θα γίνουν στον Ποινικό Κώδικα είναι οι εξής:
-Βαριά εγκληματικότητα (ναρκωτικά, ληστείες, ανθρωποκτονίες, βιασμοί, τρομοκρατικές πράξεις, εσχάτη προδοσία, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων κλπ)
Όσοι έχουν διαπράξει βαριές εγκληματικές πράξεις δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή εάν δεν εκτίσουν (πραγματικά) τα 4/5 της ποινής τους. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι παραπάνω απολύονταν με έκτιση μόνον των 2/5 ή των 3/5. Το ίδιο θα ισχύει και για οργανωμένο έγκλημα.
-Ισόβια
Αλλαγές αναμένεται να έρθουν και στα εγκλήματα που επισύρουν ισόβια. Με το νέο νομοσχέδιο οι δράστες που έχουν διαπράξει βιασμό, που έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες κλπ θα πρέπει να μπουν το λιγότερο 18 χρόνια ισόβια από 16 χρόνια που ίσχυε έως σήμερα. Επίσης , θα απαγορεύεται η αποφυλάκιση αλλά και η έκτιση της ποινής με «βραχιολάκι».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!