Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στα …24 ευρώ ο καφές για τους ανεμβολίαστους!

Στα …24 ευρώ ο καφές για τους ανεμβολίαστους!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στα …24 ευρώ ο καφές για τους ανεμβολίαστους!

Με μοριακό ή rapid test (κατά τις τελευταίες 48 ώρες) θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι ανεμβολίαστοι που θέλουν να επισκεφθούν από τις 15 Ιουλίου και μετά έναν μεικτό εσωτερικό χώρο σε επιχείρηση εστίασης, όπως για παράδειγμα οι καφετέριες ή τα εστιατόρια.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένας καφές δεν θα τους κοστίζει στην τσέπη 3 ή 4 ευρώ, όσο δηλαδή είναι η τιμή καταλόγου, αλλά… 23 ή 24 ευρώ, αφού 20 ευρώ κοστίζει το rapid test στο οποίο πρέπει να έχουν υποβληθεί προηγουμένως για να μπουν στο κατάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια rapid test μπορεί να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες (29/6) κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικότερα στο άρθρο 5 στην τροπολογία του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της από 24.3.2021 τροποποίησης […] ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι μέχρι τις 31/12/21 στους φορείς διενέργειας rapid test κορονοϊού προστίθενται οι ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές, οι επισκέπτες υγείας, οι ΟΤΑ α βαθμού δια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτουν ή δύνανται να προσλαμβάνουν και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το ιατροτεχνολογικό προϊόν και ότι ενημερώνουν τα φυσικά πρόσωπα για το τελικό αποτέλεσμα.

Ας σημειωθεί ότι οι φορείς διενέργειας των τεστ κορονοϊού υποχρεούνται να καταχωρούν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν και τα αποτελέσματα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό).

4 Απαντήσεις

  1. Κ αν είναι να μου βγει ο καφές 23 ευρώ κάθομαι με την παρέα μου κ τον πίνω στο σπίτι μου , απαράδεκτα πράγματα κ να δούμε αν το δεχτεί ο κόσμος.

  2. Πρώτον η πλατφόρμα για δήλωση σελφ τεστ είναι ανοιχτή Αρα ο καθένας μπορεί να δηλώνει κάτι και χωρίς να το κάνει.
    Δεύτερον και να κλείσει αυτό το παραθυράκι είναι αδιανόητο να απειλήσουν πολίτη και κατάστημα να κάνει κάτι το οποίο δεν επιθυμεί.
    Τόσο καιρο ο κόσμος κάνει υπομονή αλλά αυτή εξαντληται η επανάσταση κοντά είναι!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida