Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης : Νομοθετική ρύθμιση για να μπαίνουν στο σύστημα οι λιγνιτικές μονάδες

Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης : Νομοθετική ρύθμιση για να μπαίνουν στο σύστημα οι λιγνιτικές μονάδες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ανοιχτή Επιστολή
ΘΕΜΑ: Λειτουργία Τηλεθέρμανσης
Προς: Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος
Κοινοποίηση: Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης & Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριε Υπουργέ,

Επανειλημμένος έχετε ενημερωθεί ότι η εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης της πόλης τροφοδοτείται με θερμικό φορτίο από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Βάσει της ανανεωμένης Σύμβασης από 18/2/2019 με την ΔΕΗ, η τελευταία είναι υποχρεωμένη να παρέχει 137MWth από τις μονάδες ΙΙΙ, IV και V του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Τονίζουμε ότι η ΔΕΗ Α.Ε. είναι σήμερα ο μοναδικός πάροχος θερμικής ενέργειας για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης.

Από την στιγμή που αποφασίσατε ότι η απολιγνιτοποίηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, άρχισαν τα προβλήματα στην τροφοδοσία με θερμική ενέργεια από την ΔΕΗ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης.

Για να είναι ομαλή η τροφοδοσία της Τ/Θ απαιτείται κατά την χειμερινή περίοδο και ιδιαίτερα όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες να είναι σε λειτουργία δύο μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την κάλυψη της πόλης με ζεστό νερό, επειδή το λεβητοστάσιο αιχμής της Τ/Θ δεν επαρκεί να καλύψει μια μονάδα της ΔΕΗ.

Από πολύ νωρίς από την έναρξη της φετινής σεζόν, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης από την ΔΕΗ. Ποτέ τον φετινό χειμώνα δεν πήραμε την συμβολαιοποιημένη ποσότητα των 137MWth.

Αποτέλεσμα μεγάλο έλλειμμα στην παροχή της απαιτούμενης θέρμανσης στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής μας, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Να τονίσουμε ότι στα εξυπηρετούμενα κτίρια συμπεριλαμβάνονται οι υποδομές υγείας (νοσοκομείο, κέντρα υγείας κλπ), περιφέρεια και άλλα δημόσια κτίρια.

Εδώ και δύο εβδομάδες στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου είναι σε λειτουργία μόνο μία μονάδα και μάλιστα με χαμηλό φορτίο. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός εν μέσω πανδημίας να μείνει η πόλη χωρίς θέρμανση.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο, που φέτος πολλές φορές η ΔΕΗ τροφοδοτεί με πολύ χαμηλότερα φορτία από αυτά που υποχρεούται βάσει και του συμβολαίου την Τ/Θ Κοζάνης.

Όπως αδυνατούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει εάν μείνουν χωρίς θέρμανση οι μονάδες υγείας και το νοσοκομείο Κοζάνης, λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας.

Θεωρούμε δεδομένη την παρέμβαση σας για να επιλυθεί το πρόβλημα όπως υποσχέθηκαν στελέχη του υπουργείου σας. Η καλύτερη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει προτεραιότητα να μπαίνουν στο σύστημα οι λιγνιτικές μονάδες που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων. Έτσι θα αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης και θα σταματήσει η μετάθεση ευθυνών που αποβαίνει συνήθως σε βάρος της τηλεθέρμανσης και των κατοίκων της περιοχής μας.

Μόνο έτσι θα υπάρξει α) ομαλοποίηση και ασφάλεια στην τροφοδοσία με ζεστό νερό την τηλεθέρμανση της πόλης μας, της ΖΕΠ και της Χαραυγής για φέτος και για τα επόμενα χρόνια και β) Θα περιοριστεί η μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και θα αποφύγουμε και προβλήματα βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε επιτέλους θετικά στο παραπάνω αίτημα μας και θα σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία. Σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε και κυρίως με τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης των πολιτών, για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας δεν συνιστάται μια ψυχρή τεχνοκρατική διαχείριση με αδίστακτους αριθμούς. Πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς υπάρχει και η ανθρώπινη διάσταση.

Δείτε Επίσης

ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση - Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση – Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών

ΛΑΡΚΟ: «Ξεκολλάει» η πώληση – Έως το τέλος Νοεμβρίου η υποβολή προσφορών   Mε την Κομισιόν να πιέζει για «ξεπάγωμα» του διπλού διαγωνισμού για την πώληση της ΛΑΚΟ, το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα »
Κατεχόμενα: Νέο ροζ βίντεο δημιουργεί τριγμούς στο ψευδοκράτος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατεχόμενα: Νέο ροζ βίντεο δημιουργεί τριγμούς στο ψευδοκράτος

Κατεχόμενα: Νέο ροζ βίντεο δημιουργεί τριγμούς στο ψευδοκράτος Μετά το ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον αποκαλούμενο ως πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ, άλλο ένα ήρθε στη δημοσιότητα το οποίο εμφανίζει το

Διαβάστε περισσότερα »
Ώρα για το τελευταίο self test και σχολική κάρτα της εβδομάδας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ώρα για το τελευταίο self test και σχολική κάρτα της εβδομάδας

Ώρα για το τελευταίο self test και σχολική κάρτα της εβδομάδας Έφτασε η ώρα για το δεύτερο self tet της εβδομάδας για τους μαθητές – Αύριο με τη σχολική κάρτα στο χέρι η είσοδος

Διαβάστε περισσότερα »
Τουρισμός για όλους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πληρωμές ― Η διαδικασία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για όλους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πληρωμές ― Η διαδικασία

Τουρισμός για όλους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για πληρωμές ― Η διαδικασία   Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για vouchers Ιουλίου 2021 Ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα »
Facebook: Οι φήμες για αλλαγή ονόματος και οι ανακοινώσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Facebook: Οι φήμες για αλλαγή ονόματος και οι ανακοινώσεις

Facebook: Οι φήμες για αλλαγή ονόματος και οι ανακοινώσεις Το όνομα του αναμένεται να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα το Facebook , στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός νέου διαδικτυακού κόσμου επικοινωνίας των χρηστών

Διαβάστε περισσότερα »
Πρόβλημα ρευστότητας εντοπίζουν οι μηχανικοί στο Εξοικονομώ - Τους έξι μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις των πληρωμών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόβλημα ρευστότητας εντοπίζουν οι μηχανικοί στο Εξοικονομώ – Τους έξι μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις των πληρωμών

Πρόβλημα ρευστότητας εντοπίζουν οι μηχανικοί στο Εξοικονομώ – Τους έξι μήνες φτάνουν οι καθυστερήσεις των πληρωμών Έως και έξι μήνες καθυστερήσεων παρατηρούνται στην πληρωμή των τιμολογίων προς τους μηχανικούς στο

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida