Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει στο τραπέζι γενικευμένο lockdown που θα πλήξει την οικονομία

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει στο τραπέζι γενικευμένο lockdown που θα πλήξει την οικονομία

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει στο τραπέζι γενικευμένο lockdown που θα πλήξει την οικονομία

Η λύση ενός γενικευμένου lockdown δεν υπάρχει στο τραπέζι καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η αύξηση των κρουσμάτων και η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έχει κάνει πολλούς να φοβούνται ένα νέο γενικευμένο lockdown. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι όπως διαβεβαίωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει γενικευμένα περιοριστικά μέτρα που θα πλήξουν την οικονομία. «Δεν είναι στο τραπέζι το γενικό lockdown», ήταν τα λόγια του κυρίου Σκυλακάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα παρθεί κανένα μέτρο που θα πλήξει την οικονομία και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα της πανδημίας πρέπει να λυθεί με τον εμβολιασμό και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους.

«Σημαντικά τα φετινά έσοδα»
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι τα φετινά έσοδα του κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς ο προϋπολογισμός είναι τραυματισμένος λόγω κορωνοϊού. «Η καλή πορεία των εισόδων είναι η βάση για τα επόμενα χρόνια που θα ξεπεραστεί η πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι για να πάρει κάποιος χρήματα από το πρόγραμμα των δανείων πρέπει να έχει χρήματα για επενδύσεις. «Δεν μπορεί να σε επιδοτήσει το κράτος για να επενδύσεις. Απαγορεύεται το κεφάλαιο κίνησης από το Ταμείο Ανάκαμψης», ήταν τα λόγια του και πρόσθεσε ότι «τα κέρδη φορολογούνται πολύ χαμηλά. Αυτός που έχει την δυνατότητα να επενδύσει, αν μας το αποδείξει, θα έχει αφθονία κρατικής χρηματοδότησης».

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις πάγιες δαπάνες
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις πάγιες δαπάνες, ενώ για τα ενοίκια ανέφερε ότι «οι φορολογικές δηλώσεις τελειώνουν τον Αύγουστο και υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν οι διορθώσεις στα ενοίκια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν έχουμε μόνιμα μέτρα και υπενθύμισε ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα είναι προσωρινές. «Θα δούμε τι θα γίνει το 2022», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, για τον κατώτατο μισθό είπε ότι αυτός «είναι συνάρτηση του ΑΕΠ. Σήμερα έχουμε ΑΕΠ κάτω του 19» και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι «ότι θα πάμε σε ταχύτερη ανάπτυξη και η αγορά εργασίας θα οδηγήσει σε αυξήσεις μισθών το επόμενο διάστημα».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/skylakakis-den-yparhei-sto-trapezi-lockdown

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!