Σε ποιους κλειστούς χώρους επιτρέπονται ανεμβολίαστοι

Σε ποιους κλειστούς χώρους επιτρέπονται ανεμβολίαστοι

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στα γυμναστήρια, στις εκκλησίες και από ότι φαίνεται και στα πανεπιστήμια θα επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι με χρήση ωστόσο rapid, self ή μοριακού τεστ καθώς και με τήρηση μέτρων υγιεινής.

Όλο και πιο δύσκολο γίνεται για τους ανεμβολίαστους να βρεθούν σε κλειστούς χώρους και μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ νωρίτερα φαίνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι πλέον χώροι που θα τους επιτρέπεται η είσοδος και αυτή θα γίνεται με συγκεκρiμένα πρωτόκολλα καθώς και με επίδειξη self ή rapid test κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα

Τι ισχύει για τα γυμναστήρια

Τα μέτρα για τη λειτουργία των γυμναστηρίων περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στα γυμναστήρια θα πρέπει να τοποθετηθεί σταθερό προστατευτικό χώρισμα από διαφανές υλικό (plexiglass) στην υποδοχή, έτσι ώστε να προστατεύονται τόσο το προσωπικό όσο και τα εισερχόμενα μέλη.

Είσοδος των αθλουμένων με προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος και με καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους.

Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου οι εργαζόμενοι και αθλούμενοι που έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορoνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εκκλησίες

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που θα ισχύουν στην Ελληνική Επικράτεια μέχρι τις 26 Ιουλίου 2021. Μεταξύ άλλων προβλέπει και τι ισχύει στους χώρους λατρείας. Αναφέρεται ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ενώ παραμένει η χρήση διπλής μάσκας και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων.

Στις εξόδους των χώρων λατρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά κάδοι για την απόρριψη του χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής (μάσκες, γάντια, χαρτομάντηλα, ποδονάρια κ.λπ.).

Με ευθύνη του κατά νόμο υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης εισόδου προσώπων στο χώρο λατρείας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρείται η απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Και φυσικά φυσικός αερισμός των χώρων λατρείας είναι υποχρεωτικός καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

 

 

 

πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο