7.2 C
Πτολεμαΐδα
29 Νοεμβρίου 2020ΔΕΗ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΓΙΑ 10 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχέδιο τριών φάσεων για ΔΕΗ – Απολιγνιτοποίηση, ψηφιοποίηση και συνέχιση της εκπτωτικής πολιτικής

Ανταγωνιστικά τιμολόγια, ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποδοτικότητας, αλλά και η εφαρμογή του «Green Deal» είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η ΔΕΗ, προκειμένου η κερδοφορία της Επιχείρησης να ξεπεράσει το 2024 το 1 δισ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης κατά την γενική συνέλευση, πρώτη προτεραιότητα είναι η απολιγνιτοποίηση, καθώς με το κλείσιμο των μονάδων θα μειωθούν οι ποσότητες CO2 που εκπέμπει από 20 εκατ. τόνους το 2019 σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024. Παράλληλα, «εργαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε το μερίδιό μας στις ΑΠΕ. Στόχος είναι από 2,5% μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ το 2019 να κατέχουμε το 10-20% το 2024», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στάσσης προανήγγειλε επίσης αύξηση των επενδύσεων για την αναβάθμιση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όσο μάλιστα προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές το 2020 θα ανέλθουν στο 30% του επενδυτικού προγράμματος του 2020, από 23% το 2019. Αφορούν στην εισαγωγή εργαλείων όπως έξυπνοι μετρητές, αυτόματοι διακόπτες, συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών κ.ά.

Τιμολόγια

Την ίδια ώρα, καταναλωτές και επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την έκπτωση 8% για καταναλώσεις πάνω από 2.000 kWh που ίσχυε την περίοδο της καραντίνας, καθώς αναμένεται η ΔΕΗ να τη διατηρήσει και μετά τη λήξη της περιόδου των έκτακτων μέτρων λόγω κορονοϊού. Οπως αναφέρουν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, μέχρι την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να ανακοινωθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική μέσω της οποίας οι μεσαίες και οι μεγάλες καταναλώσεις θα κοστίζουν πλέον λιγότερο.

Το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας της κατάστασης που βίωσε και βιώνει η χώρα, η ΔΕΗ προχώρησε σε διευκολύνσεις οι οποίες αφορούσαν το τρίμηνο 26 Μαρτίου – 26 Ιουνίου. Ειδικότερα, είχαν δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ), πέντε ευρώ έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους, αλλά και έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh.

Παρότι ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» ποιες άλλες υπηρεσίες θα διατηρηθούν και μετά την κορονοϊό εποχή, φαίνεται πως μόνη σίγουρη είναι η έκπτωση 8% για μεγάλες καταναλώσεις. Ειδικότερα, η χρέωση διαμορφωνόταν στο 0,11058 ευρώ ανά kWh, ενώ πριν τα μέτρα τιμολογούνταν με 0,11936 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ αναμένεται να συνεχίσει την εκπτωτική πολιτική της συνέπειας των πληρωμών η οποία σήμερα είναι στο 5%, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να διατηρήσει και τις εκπτώσεις 5 ευρώ για τους διμηνιαίους και 2,5 ευρώ για τους μηνιαίους λογαριασμούς που εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Πάντως, η περίοδος της καραντίνας, έδειξε αύξηση της οικιακής κατανάλωσης στο ρεύμα αλλά μείωση κατά 20% στα χρήματα που εισέπραξε η Επιχείρηση. Ετσι, οι δικηγορικές εταιρίες συνεχίζουν να «κυνηγούν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, για τους όποιους, όπως έχει διαμηνύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν θα υπάρξει κοινωνική πολιτική.

Ψηφιακή βοηθός

«Μπορώ με εύκολο και απλό τρόπο να σου παρέχω πληροφορίες και ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΔΕΗ. Μίλησε μαζί μου για απαντήσεις στη στιγμή, μέσα από πολλαπλές πλατφόρμες. Δεν χρειάζεται καμία επιπλέον εγκατάσταση εφαρμογής», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για τους πολίτες. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, αναμένεται σύντομα να στέλνει απαντήσεις και σε viber και whatsapp.

Ειδικότερα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (www.dei.gr), μέσω της σελίδας της ΔΕΗ στο Facebook, @DEHGreece, μέσω της εφαρμογής messenger στο ΔΕΗ Chatbot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυτόματη Ψηφιακή Βοηθός της ΔΕΗ απαντά άμεσα στις ερωτήσεις των πελατών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΔΕΗ όλο το 24ωρο.

Διευρυμένο ωράριο

Στο μεταξύ, απογευματινά καταστήματα και τηλεφωνικά ραντεβού μπορούν να έχουν οι πελάτες της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 15.0.6.2020 έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε τρία κεντρικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα καταστήματα Αθήνας (Αριστείδου 5-7), Ομόνοιας (Αγίου Κωνσταντίνου 11) και Κεντρικής Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 136). Τα συγκεκριμένα καταστήματα λειτουργούν πλέον καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., καταγράφοντας σημαντικό αριθμό πελατών που εξυπηρετήθηκαν στο απογευματινό ωράριο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου ΤύπουΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Καταγγέλλουμε την βανδαλιστική ενέργεια της οργάνωσης που υπογράφει με το…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1781

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!