Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτυχίο με άριστα πήρε ο τυφλός φοιτητής που είχε απορριφθεί από το ΑΠΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Αργύρης Κουμτζής αποτελεί την προσωποποίηση της θέλησης, του αγώνα και της επίτευξης στόχων

Πριν από πέντε χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και στάθηκε η αφορμή να αλλάξει ολόκληρος νόμος.

Χθες, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και μάλιστα διάβασε τον σχετικό όρκο στην κατάμεστη αίθουσα τελετών.

Ο Αργύρης Κουμτζής αποτελεί την προσωποποίηση της θέλησης, του αγώνα και της επίτευξης στόχων. Το 2014 πέρασε στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Ομως, η γραμματεία τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να εγγραφεί γιατί ήταν… τυφλός!

Συγκεκριμένα, το τμήμα υποστήριζε ότι στο πρόγραμμα σπουδών υπήρχαν εργαστήρια και άρα ο Αργύρης Κουμτζής θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παρακολούθησή τους, ενώ και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα κρίθηκε ότι δεν ήταν εύκολο να μεταφραστούν για έναν τυφλό φοιτητή. Μάλιστα, επικαλούνταν τον κανονισμό του τμήματος, ο οποίος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης!

Προκλήθηκε σάλος και το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Κάτω από την κοινωνική πίεση και κατακραυγή, ο τότε υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, άλλαξε το νόμο και ο Αργύρης Κουμτζής κάθισε στο αμφιθέατρο της Φυσικής. Και όχι μόνο παρακολούθησε τις παραδόσεις αλλά έγινε ο καλύτερος φοιτητής του τμήματος. Χθες, έλαβε το πτυχίο του με βαθμό 9,39!

Εξαιρετικά συγκινητικό ήταν το μήνυμα του -επίσης- τυφλού πατέρα, Σωτήρη Κουμτζή. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς που αυτή τη μεγάλη μέρα είστε κοντά μας για να τη γιορτάσουμε μαζί. Μια πορεία πέντε χρόνων που έφτασε στην κορυφαία της στιγμή, Αργυρή μου! Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για σένα. Είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίζεις στη ζωή σου κι άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές. Και σου το ευχόμαστε ολόψυχα! Μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο χρειάστηκε να κοπιάσεις για να φτάσεις σε αυτό τον στόχο», έγραψε

Να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Κουμτζής εκπονεί ήδη το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida