Πτολεμαϊδα: Εν αναμονή της προκήρυξης για το Κέντρο ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης Α.μ.ε.α

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την  προκήρυξη του έργου για την δημιουργία Κέντρου ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης Α.μ.ε.α στον χώρο του πρώην Γηροκομείου στην Πτολεμαϊδα, αναμένουν το επόμενο διάστημα οι φορείς της περιοχής στην Εορδαία.

Το έργο αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα και παραμένει ως εκκρεμότητα παρότι δόθηκαν επίσημες διαβεβαιώσεις τα τελευταία 20 χρόνια και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ  Κοζάνης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ,  Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Στέλιος Αντωναρίδης, «η προκήρυξη αναφέρεται στο προνοιακό μέτρο του ΕΣΠΑ και αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Εορδαίας», κάτι που διαβεβαίωσε την διοίκηση του Συλλόγου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης.

antonaridis-stelios

Ο κ. Αντωναρίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το έργο είναι υπεραναγκαίο»  και  θα  αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων στον χώρο των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη περιοχή, ανακουφίζοντας τις οικογένειες τους, μέσα από μία σύγχρονη κοινωνική δομή, η οποία θα προσφέρει και ημιαυτόνομη διαβίωση για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, αλλά και φιλοξενία-διημέρευση εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο  του Συλλόγου Γονέων ,  Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, «εάν όλα πάνε καλά με την προκήρυξη και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, αναμένεται να βγουν σε 5 έως 7 μήνες».

μονάδα Α.μ.ε.α-Πτολεμαϊδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του πρώην γηροκομείου που πρόκειται να δημιουργηθεί το έργο, έχει παραχωρηθεί για χρήση από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και  Εορδαίας και βρίσκεται πολύ κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και την προέκταση του, της οποίας  το έργο ολοκληρώνεται τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης       

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida