Πτολεμαΐδα: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Χωρίς αντίκρισμα, παραμένει μέχρι στιγμής,  η υπόσχεση του ΕΟΠΥΥ για μείωση από το 25 στο 15% της συμμετοχής στα φάρμακα, στις μικροβιολογικές εξετάσεις και στις μαγνητικές τομογραφίες  των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, Βάσω Μαράκα.

Όπως επισημαίνει η κ. Μαράκα, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Πτολεμαΐδα και είχε επαφές με μέλη του Τοπικού ομώνυμου συλλόγου η μηνιαία οικονομική επιβάρυνση υπολογίζεται περίπου στα 120 ευρώ, ενώ τόνισε ότι οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας δεν πληρώνουν συμμετοχή για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα αυτά είναι αρκετά με εκείνο της ανεργίας να παραμένει οξύ, ενώ,  η πρόταση της Ομοσπονδίας για απασχόληση τους, είτε, σε τετράωρη, είτε, σε οκτάωρη βάση στα γραφεία των υπουργών, για να μην αιμορραγεί ο Δημόσιος τομέας με τις αποσπάσεις υπαλλήλων, περιμένει απάντηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η  πρόσβαση  των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας στους δρόμους  και σε δημόσιους χώρους, ειδικότερα στα Νοσοκομεία, συνεχίζει να  ταλαιπωρεί τους αναπήρους, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη ευαισθησία από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!