Πτολεμαΐδα: Στο 40% η ανεργία στους οδηγούς φορτηγών στα ορυχεία της ΔΕΗ

Πτολεμαΐδα: Στο 40% η ανεργία στους οδηγούς φορτηγών στα ορυχεία της ΔΕΗ

Περιεχόμενο

40% «χτυπά» το ποσοστό της ανεργίας στους οδηγούς φορτηγών που απασχολούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ, με το «κοντέρ» να ανεβαίνει όσο εντείνονται οι εξελίξεις στο μείζον θέμα της απολιγνιτοποίησης της περιοχής, ενώ και η σταδιακή μείωση των θέσεων εργασίας στα Οκτάμηνα ωθεί όλο και περισσότερους επαγγελματίες να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρο Μαυρογένη, ένα ποσοστό της τάξης του 10% βρίσκεται σε αναστολή εργασίας -αν και τα αριθμητικά δεδομένα μεταβάλλονται κάθε μήνα- ενώ αρκετοί που απασχολούνται σε υπεργολάβους παραμένουν απλήρωτοι για δύο και πλέον μήνες.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να διενεργεί συχνότερους ελέγχους και η ΔΕΗ να μην δείχνει ανοχή, ενώ -όπως καταγγέλλει ο κ. Μαυρογένης- τα φαινόμενα της «μαύρης εργασίας» και της υπερωριακής εργασίας «καλά κρατούν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !