Πτολεμαΐδα: Πρόταση για μετακίνηση του 2ου ΕΠΑΛ

Πτολεμαΐδα: Πρόταση για μετακίνηση του 2ου ΕΠΑΛ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πρόταση, ύστερα από είκοσι χρόνια, για τη μετακίνηση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας και τη στέγασή του στις εγκαταστάσεις πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλε ο Δήμος Εορδαίας στη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας, προκειμένου οι μαθητές να λειτουργούν σε έναν χώρο αντάξιο των προσδοκιών τους και της υψηλής αποστολής της εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ελέχθησαν από τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, στη συνάντηση, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας Ζαφειρουλας Σεβαστού, που είχε  χθες το πρωί με εκπρόσωπους  των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία- τα τρία Γενικά Λύκεια και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ είναι σε κατάληψη αλλά δεν έστειλε εκπροσώπους- διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους, με την κ. Σεβαστού να αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα τους «αρκεί να διεξάγεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον συνάνθρωπο και κατ’ επέκτασιν στη Δημόσια περιουσία».

Ως προς το σημαντικό θέμα της έλλειψης καθαριστριών, επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο την πρόσληψη 25 καθαριστριών, αριθμός που δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων, με τον Δήμο να αξιοποιεί μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας τη δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 20 καθαριστριών, συνολικού κόστους πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Οι καταλήψεις στα συγκεκριμένα σχολεία θα συνεχιστούν, ενώ  αύριο, Τετάρτη, οι μαθητές έχουν προγραμματίσει πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida