Πτολεμαΐδα: Παρέμβαση για την διάσωση του κτιρίου του ΟΣΕ

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Παρέμβαση για την διάσωση του κτιρίου του ΟΣΕ

Την παρέμβαση του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  για την συντήρηση και διάσωση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πτολεμαΐδας, όπως και άλλων εγκαταλελειμμένων κτισμάτων στην πόλη, επιζητά η Θρακική Εστία Εορδαίας. Επιπλέον, όπως τονίζει  θα πρέπει να  συγκεντρωθεί το διάσπαρτο τροχαίο και όχι μόνο υλικό του ΟΣΕ στην περιοχή και να εκτεθεί, ως  αναπόσπαστο στοιχείο της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Μέσω του σχετικού αφιερώματος στο ετήσιο ημερολόγιο του, ο συλλογικός φορέας των Θρακιωτών, πρόβαλε και ένα ιδιαίτερο μεταφορικό μέσο, που εξυπηρετούσε κατά το παρελθόν, τις μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς την ΛΙΠΤΟΛ, προκαλώντας το ενδιαφέρον του Διευθυντή του τομέα Λειτουργικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ, Δημήτρη Ζαραφίδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα συντηρηθεί και θα φιλοξενείται στο Εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΗ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!