Πτολεμαΐδα: Να μη μετακινηθεί ο Άγιος Νικόλαος Κομάνου – Διαμαρτυρία για την μετεγκατάσταση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Να μη μετακινηθεί ο Άγιος Νικόλαος Κομάνου - Διαμαρτυρία για την μετεγκατάσταση

Να παραμείνει στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε την προηγούμενη Κυριακή η Τοπική Κοινότητα Κομάνου, και οι αποθέσεις να συνεχιστούν μετά τον Ναό, απορρίπτοντας έτσι, τις δύο προτάσεις που τέθηκαν από την  ΔΕΗ  αιτώντας την ομοφωνία τους,  στο ενδεχόμενο επέκτασης του ομώνυμου Ορυχείου. Η πρώτη πρόταση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υπαγόρευε, όπως κοπεί ο τοίχος στο Ανατολικό τμήμα του Ναού, όπου διασώζονται τοιχογραφίες και να μεταφερθεί σε χώρο που θα υποδείξει η ΤΚ, ενώ, το υπόλοιπο κτίσμα να κατεδαφισθεί, αφού ενωρίτερα αποκολληθούν οι μη ευκρινείς αγιογραφίες. Η δεύτερη πρόταση έκανε λόγο για μετατόπιση του Ναού, επάνω σε ράγες, και τοποθέτηση του σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την αρχική του θέση, με την ΔΕΗ να αναλαμβάνει την διαμόρφωση του αύλειου  χώρου. Την απόφαση της πρόσφατης  Λαϊκής Συνέλευσης, θα μεταφέρει το Τοπικό Συμβούλιου Κομάνου εντός της εβδομάδος, στα αρμόδια, τοπικά στελέχη της ΔΕΗ. Στην ίδια διαδικασία, οι κάτοικοι, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην μετεγκατάσταση του οικισμού. γι αυτό και την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!