Πτολεμαΐδα: Με οδηγό την ιστορική μνήμη στη Γερμανία

Περιεχόμενο

Στην Βρέμη, θα μεταβούν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός μνήμης «Μεσόβουνο – Πύργοι – Ερμακιά» 12 μαθητές και οι τρείς συνοδοί τους από τα Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας, αναζητώντας με την νέα γενιά της Γερμανίας μέσα από κοινές δράσεις απαντήσεις στα ερωτήματα τους, για τα εγκλήματα των Ναζί στην περιοχή της Εορδαίας.

Από τις 26 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, θα επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, στρατόπεδο εργασίας, θα χαράξουν σε πήλινες επιφάνειες εκατό  ονόματα των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο Μεσόβουνο, στους Πύργους, στην Ερμακιά,  ενώ θα προβάλλουν βίντεο, με υπότιτλους στην Αγγλική γλώσσα, από  μαρτυρίες επιζώντων.

Επί πλέον θα μοιραστούν με τους Γερμανούς συνομηλίκους τους, την καθημερινότητα τους, θα ανταλλάξουν απόψεις για το χθες και το σήμερα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !