6.2 C
Πτολεμαΐδα
25 Νοεμβρίου 2020Πτολεμαΐδα: Κρούσμα Covid-19 στο Eσπερινό ΕΠΑΛ – Σε καραντίνα καθηγητές και μαθητές τμήματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτολεμαΐδα: Κρούσμα Covid-19 στο Eσπερινό ΕΠΑΛ – Σε καραντίνα καθηγητές και μαθητές τμήματος

Δύο καθηγητές και έξι  μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (3ο) Πτολεμαΐδας, που συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ, έχουν τεθεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων, επειδή ανιχνεύτηκε θετικός στην Covid-19 -ασυμπτωματικός- ενήλικας μαθητής τμήματος, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο μαθητής, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, (βράδυ Παρασκευής) ενημέρωσε άμεσα τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προέβη στις προβλεπόμενες σε ανάλογες περιπτώσεις διαδικασίες, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές του τμήματος, ενώ το Σάββατο συνεργεία του Δήμου Εορδαίας έκαναν απολύμανση όλων των αιθουσών και των εργαστηρίων του συγκεκριμένου συστεγαζόμενου κτιριακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, Αχιλλέα Λαζαρίδη, επειδή οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ εργάζονται παράλληλα σε διάφορους εξωτερικούς χώρους, δεν αποκλείεται να καταγραφούν και άλλα κρούσματα, αν και κατά την προσέλευσή τους από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, ενώ τα υγειονομικά μέτρα προστασίας τηρούνται σχολαστικά. Τα δύο σχολεία, με τον συνολικό αριθμό των μαθητών να φθάνει περίπου στους 780, λειτουργούν, πλην του συγκεκριμένου τμήματος που είναι κλειστό, κανονικά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου1 σχόλιο

Νίκος χαζαρος 22 Σεπτεμβρίου 2020 at 06:02

Αγαπητέ κυριε Λαζαρίδη δυστυχώς το περιατατικο που περιγραφετε δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί το τμήμα έχει 11 μαθητες και οι μισοί 5 τον αριθμό είναι στο σπίτι τους μετά από ενημέρωση που τους έγινε! Οι άλλοι 6 θα έρχονται κανονικά στο σχολείο γιατί η κυρία διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να μην δήλωσει κλείσιμο του τμήματος στην online πλατφόρμα του υπουργείου αυτή ξέρει το λόγο και στην θέση σας θα πηγαινα να της έπαιρνα συνέντευξη να μας εξηγήσει τους λόγους που το έκανε αυτό να βγάλει το μισό τμήμα και το άλλο μισό να έρχεται κανονικά! Δηλαδή έχουμε κρουσμα που δεν έχει δηλωθεί στην πλατφορμα αλλά δυο καθηγητές 14 μέρες καραντίνα, οι 6 κανονικά σχολείο, και οι 5 που συναντήθηκαν την πεμπτη με το κρουσμα σπίτι!! Αυτή είναι αλήθεια Κυριε Λαζαρίδη για να μην σας αναφέρω ότι εχθές στο σχολείο δεν βρισκόταν ουτε 60 μαθητές από τους 570 που έχει!! Αυτές είναι οι παλλινωδιες της διευθυντής εκπαίδευσης και σε λίγο καιρό οι μαθητές δεν θα έρχονται καθόλου και θα παμε σε οριστικό κλείσιμο!! Ερευνήστε λίγο αν το συγκεκριμένο κρουσμα έχει δηλωθεί στα ημερήσια κρουσματα convid την παρασκευη η ίσως το Σάββατο γιατί αν έχει γίνει κάτι τέτοιο αποτελεί μέγα σκάνδαλο, γιατί θα δηλωθεί σαν ημερήσιο κρουσμα και σαν εκπαιδευτικό κρουσμα στην online πλατφόρμα του υπουργείου όχι!! Η πληροφορια που σας δίνω είναι αξιόπιστη και ειπώθηκε δημόσια!! Καλημερα σας και σας παρακαλω ρωτήστε την κομματική διευθύντρια γιατί δεν πέρασε το σχολείο στην λίστα αυτών που μείνουν ενώ στην ημερήσια λίστα κρουσνατων υπάρχει? Είμαι περιεργος να δω τι απάντηση θα δώσει!!

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Την ανάπτυξη εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας ο…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1050

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!