Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτολεμαΐδα: Φόλες σε κυνηγότοπο – Δηλητηριάστηκαν κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι

Πτολεμαΐδα: Φόλες σε κυνηγότοπο – Δηλητηριάστηκαν κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την οργή των Κυνηγών και των κτηνοτρόφων προκαλεί το φαινόμενο με τα ισχυρά  δηλητηριώδη σκευάσματα τα οποία άγνωστοι διέσπειραν στην τοποθεσία «Πεκρεβενίκος»- στο δρόμο προς τον «Γκαβόλακα»- Νότια του Όρους Άσκιον, εξοντώνοντας κυνηγόσκυλα και  ποιμενικούς σκύλους.

Πριν από έναν μήνα περίπου  σε περιοχή όπου επιτρέπεται η θήρα, κοντά στη Βλάστη, κυνηγοί εντόπισαν φόλες, από τις οποίες δηλητηριάστηκαν τέσσερεις κυνηγετικοί σκύλοι, ενώ, ανάλογες παγίδες από την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν στον «Πεκρεβενίκο», και σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, φύλακες των κοπαδιών τους κατανάλωσαν τα δολώματα και θανατώθηκαν.

Χθες, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας μαζί με τους θηροφύλακες περπάτησαν επί πολλές ώρες στην επίμαχη περιοχή συλλέγοντας τρείς φόλες, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη  Κοσμίδη, να αναφέρει ότι  περιβάλλονται από πλαστικές σακούλες και το μίγμα τους αποτελείται από  καλαμποκάλευρο εμποτισμένο σε φυτοφάρμακο, «κάτι που βλέπω για πρώτη φορά», τις οποίες θα αποστείλει προς ανάλυση σε ειδικά εργαστήριο.

Οι Ολοήμερες  περιπολίες στην  περιοχή θα ενταθούν και θα ενισχυθούν, ενώ, εκφράζονται φόβοι και για δηλητηριάσεις θηραμάτων, τα οποία φέτος αφθονούν, σε μία περίοδο όπου το κυνήγι είναι «στα καλλίτερα του». Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ακόμη ποιμενικούς σκύλους που έχουν δηλητηριαστεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ Μαίρη Κεσκιλίδου


 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida