Η κυβέρνηση πρώτα «αφόρισε» τον λιγνίτη και τώρα τον «ασπάζεται»!

Πτολεμαΐδα: Δεν αποδεχόμαστε την κόλαση που μας ετοιμάζουν. Όλοι σε θέση μάχης.

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

Το Συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χθες (Τετάρτη 5/2/2020) κινητοποίηση ενάντια στην απολιγνιτοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, με σκοπό να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις στο πλαίσιο πάλης και τα αιτήματά μας. Να μπει εισηγητικά και η δικιά μας φωνή, η φωνή των ίδιων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Παρά ταύτα, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας δόθηκε ο λόγος επικαλώντας τη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δεχτήκαμε τραμπουκισμούς και βρισιές από ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι οφθαλμοφανές πως κάποιοι βάζουν γερές πλάτες ώστε να προχωρήσουν  τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των μονάδων και των ορυχείων, για απολύσεις, για τις αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα-τηλεθέρμανση κλπ. Κάποιοι προετοιμάζονται να πάρουν μέρος στο παζάρι που θα στηθεί για το ταμείο «δίκαιης» μετάβασης με την κυβέρνηση της ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα χρήματα που υπόσχονται θα κατευθυνθούν στις τσέπες κάποιων μεγάλων επιχειρηματιών κι όχι στις ανάγκες του λαού.

Η μετάβαση και ο διάλογος για την επόμενη μέρα είναι απάτη, γιατί βάζει ως προαπαιτούμενα το κλείσιμο των μονάδων και ορυχείων, να προχωρήσουν οι απολύσεις. Ο στόχος τους είναι να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Η απολιγνιτοποίηση είτε βίαια είτε ομαλά είτε όπως αλλιώς την βαφτίσουν θα έχει χαμένους τους εργαζόμενους και το λαό και κερδισμένους τους πράσινους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση του αγώνα μας. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να διαλέξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Από τη μια έχουμε να επιλέξουμε το διάλογο και τη συναίνεση που οδηγεί σε μοιρολατρική υποταγή στα σχέδια τους για την απολιγνιτοποίηση και από την άλλη την οργάνωση του αγώνα για να τους εμποδίσουμε αλλά και για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Δίνουμε δυναμική απάντηση με συγκέντρωση κατά την προσέλευση του υπουργού Ενέργειας και του υπόλοιπου κυβερνητικού κλιμακίου:

  • την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 15:00 στη Μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
  • το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 14:00 στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα.

Να σημάνει ξεσηκωμός για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged