Πρωτότυπο gadget βοηθάει τους κωφούς να απολαύσουν μουσική μέσω δονήσεων στους καρπούς

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πρωτότυπο gadget βοηθάει τους κωφούς να απολαύσουν μουσική μέσω δονήσεων στους καρπούς

Πρωτότυπο gadget βοηθάει τους κωφούς να απολαύσουν μουσική μέσω δονήσεων στους καρπούς


 

Σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μουσική όσοι έχουν κώφωση, καθώς ερευνητές πανεπιστημίου στην Ισπανία κατασκεύασαν πρωτότυπο gadget που τους βοηθάει να «ακούσουν» τη μουσική.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμα είναι τα άτομα που δεν ακούν να μπορούν να “ακούσουν” τη μουσική» δήλωσε ο Paul Remache, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του University of Malaga που ανέπτυξε το gadget. Αποκάλυψε δε ότι στόχος τους στην επόμενη φάση της έρευνας είναι να δημιουργήσουν μια φορητή συσκευή για ανθρώπους με κώφωση, ειδικά κατασκευασμένη για συναυλίες.

Το πρωτότυπο που δημιούργησαν αποτελείται από μια συσκευή, την οποία 50 εθελοντές φόρεσαν στους καρπούς τους, ενώ στα αυτιά τους είχαν ακουστικά που εξουδετέρωναν τους εξωτερικούς ήχους. Η συσκευή συνδεόταν με ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο ένας αλγόριθμος μετέτρεπε τη μονοφωνική μουσική σε δονήσεις. Στη συνέχεια ο υπολογιστής έδινε εντολή στη συσκευή να αναπαραγάγει τις δονήσεις στον καρπό. Οι δονήσεις ξεγελούσαν το ανθρώπινο νευρικό σύστημα, ώστε να δημιουργήσει σήματα, τα οποία μέσω των νεύρων έφταναν στο εγκέφαλο, όπου δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι ακούει τη μουσική.

Οι εθελοντές που δοκίμασαν το gadget ανέφεραν, σύμφωνα με την «Daily Mail», ότι αντιλήφθηκαν τον ρυθμό και τη μελωδία της μουσικής. Το πιο εντυπωσιακό για τους ερευνητές είναι ότι πρώτη φορά παγκοσμίως η μουσική που «άκουσαν» μέσω του gadget οι κωφοί τούς προκάλεσε συναισθήματα και μάλιστα θετικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!