Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πρώτη κατοικία: Οι ιδιοκτήτες θα νοικιάζουν τα σπίτια τους από εταιρείες!

Πρώτη κατοικία: Οι ιδιοκτήτες θα νοικιάζουν τα σπίτια τους από εταιρείες!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Στη δημοσιότητα δίνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, όπως αποκάλυψε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε το νέο πλαίσιο να είναι έτοιμο προς εφαρμογή από τις αρχές του 2021. Κατόπιν εξαντλητικών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, η κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική» καταλήγει στην εξής λύση όσον αφορά το μέλλον της κύριας κατοικίας του φυσικού προσώπου που θα κηρύσσει πτώχευση: θα παρέχεται η δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου σε έναν ιδιωτικό φορέα -και όχι δημόσιο φορέα, όπως είχε προταθεί αρχικά από το οικονομικό επιτελείο- και στη συνέχεια ο φορέας αυτός θα ενοικιάζει το ακίνητο στον πτωχευμένο πρώην ιδιοκτήτη για χρονικό διάστημα 12 ετών. Έτσι θα διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνεται έξωση από το σπίτι, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πληρώνονται κανονικά τα ενοίκια.

Μέσα στην πρώτη 3ετία από τη συγκεκριμένη διευθέτηση, ο πτωχευμένος δανειολήπτης θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα μετατρέψει τη σύμβαση μίσθωσης σε σύμβαση «μίσθωσης και επαναγοράς». Σε αυτή την περίοδο, καταβάλλοντας τα ενοίκια για μακρά χρονική περίοδο που θα φτάνει και στα 20 έτη, θα μπορεί ακόμη και ανακτήσει την ιδιοκτησία της περιουσίας του.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα»
Μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο καλύπτει και τους «πράσινους» και τους «κόκκινους» οφειλέτες.

HNautemporikiI

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida