Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Προνόμια εμβολιασμένων: Προ των πυλών το σχέδιο για covid free χώρους – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Προνόμια εμβολιασμένων: Προ των πυλών το σχέδιο για covid free χώρους – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Προνόμια εμβολιασμένων: Προ των πυλών το σχέδιο για covid free χώρους – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Πώς θα «τσεκάρεται» ποιοι είναι οι εμβολιασμένοι

Η αντίστροφη μέτρηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς σήμερα, Δευτέρα (28/06) αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα υπό τον πρωθυπουργό, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα και ανακοινώσεις.

Με τα προνόμια αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστούν όσοι και όσες δεν το έχουν ήδη κάνει, προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα αποτρέψει ένα πιθανό τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται ημέρα με την ημέρα.

Προνόμια εμβολιασμένων: Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιχειρήσεις που διαθέτουν εσωτερικούς χώρους θα επιτραπεί στους επιχειρηματίες που το επιθυμούν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή πολίτες που έχουν νοσήσει ήδη κι έχουν αποκτήσει αντισώματα. Έτσι, αν η επιχείρηση επιλέξει να λειτουργήσει ως covid free χώρος, τότε οι ιδιοκτήτες δεν θα απαιτείται να ακολουθούν επιπλέον υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι έλεγχοι στους πολίτες θα γίνονται μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα ελέγχει τη γνησιότητα του QR code του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού.

Ωστόσο, σε περίπτωση που μια επιχείρηση επιλέξει να δέχεται όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, τότε θα απαιτείται η εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου και σε μερικές περιπτώσεις και απόδειξη αρνητικού τεστ.

Αναφορικά με τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθούνται όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως κινηματογράφους, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ, κτλ.

Επιπλέον αναμένεται να μπορούν να κάνουν ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση μάσκας στα γυμναστήρια (εφόσον πέρασαν 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού), ενώ από σήμερα δεν απαιτείται να κάνουν self test για την είσοδο τους στον χώρο εργασίας.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται και η ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της Ε.Ε με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida