Πόσοι κατέληξαν από κορωνοϊό σε κάθε νοσοκομείο της χώρας – O νεκροί στα Νοσοκομεία Κοζάνης & Πτολεμαΐδας

Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας - Έναρξη της ολοήμερης λειτουργίας του Νεφρολογικού Ιατρείου

Περιεχόμενο

Πόσοι κατέληξαν από κορωνοϊό σε κάθε νοσοκομείο της χώρας – O νεκροί στα Νοσοκομεία Κοζάνης & Πτολεμαΐδας

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία των νεκρών σε κάθε νοσοκομείο ανά υγειονομική περιφέρεια, όπως ήρθαν στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, αναδεικνύοντας τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όπως λέει τα νοσοκομεία μας εν μέσω πανδημίας.

«Έως 16/1/ 2022 χάθηκαν περί τους  21.325  ασθενείς με κορονωιο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το αρνητικό ρεκόρ το κατέχει το ΑΧΕΠΑ με 1.023 νεκρούς. Στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος κατέληξαν 8.602 ασθενείς με κορονωιο.  Ποσοστό 40%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και νοσοκομείο, που διαθέτει στοιχεία η ΠΟΕΔΗΝ, έχουν ως εξής:

1η ΥΠΕ Αττικής (4.638 θάνατοι)

“Σωτηρία”: 898.

“Ευαγγελισμός”: 683.

“Σισμανόγλειο”: 382.

“Αμαλία Φλέμιγκ”: 165.

“Γ. Γεννηματάς”: 456.

“Ιπποκράτειο”: 342.

“Ερυθρός Σταυρός”: 340.

ΚΑΤ: 388.

2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου (2.137 θάνατοι)

“Αττικόν”: 575.

“Θριάσιο”: 371.

“Ασκληπιείο” Βούλας: 194.

“Αγία Βαρβάρα”: 36.

“Τζάνειο”: 274.

Κρατικό Νίκαιας: 396.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας (4.168 θάνατοι)

“Παπανικολάου”: 909.

“Παπαγεωργίου”: 799.

“Άγιος Δημήτριος”: 154.

Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: 212.

Νοσοκομείο Κοζάνης: 145.

Νοσοκομείο Καστοριάς: 55.

4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης (4.434 θάνατοι)

ΑΧΕΠΑ: 1.023.

“Ιπποκράτειο”: 741.

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 468.

Νοσοκομείο Κομοτηνής: 65.

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (2.655 θάνατοι)

Πανεπιστημιακό Λάρισας: 522.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: 348.

Νοσοκομείο Λαμίας: 262.

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας (2.144 θάνατοι)

Πανεπιστημιακό Πάτρας: 431.

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: 206.

Νοσοκομείο Κορίνθου: 226.

Νοσοκομείο Ζακύνθου: 27.

7η ΥΠΕ Κρήτης (508 θάνατοι)

Πανεπιστημιακό Ηρακλείου: 143.

Νοσοκομείο Χανίων: 132.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 31.

Στρατιωτικά νοσοκομεία (312 θάνατοι)

ΝΙΜΤΣ: 76.

Ιδιωτικά νοσοκομεία (329 θάνατοι)

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ένα ποσοστό κοντά στο 75% χάθηκε εκτός ΜΕΘ.  Υπάρχουν νοσοκομεία όπως η ΝΙΚΑΙΑ που χάθηκαν πολλοί ασθενείς χωρίς να διαθέτουν ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως λέει, ακυρώθηκαν 20.000 χειρουργικές επεμβάσεις το 2021. Πολλοί εκ των ασθενών υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, καταβάλλοντας ανάλογο οικονομικό τίμημα, ενώ, για πρώτη φορά, οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης έχουν λίστα αναμονής μεγάλη για χειρουργεία.

Για τις επιτάξεις γιατρών, επισημαίνει ότι στο ΑΧΕΠΑ επιτάχθηκαν 12 ιδιώτες γιατροί: 5 αναισθησιολόγοι και 7 παθολόγοι. Ο ένας εξ αυτών εργαζόταν ήδη στο ΑΧΕΠΑ ως μόνιμος γιατρός και άλλος ένας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ένας τρίτος εμφανίσθηκε και είπε θα ακολουθήσει τη νομική οδό και δεν θα παρουσιασθεί. Τελικά, από τους 12 επιταγμένους γιατρούς, οι 7 έκαναν αίτηση εξαίρεσης και δεν εμφανίσθηκαν.

 

 

 

naftemporiki.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !