Πόσοι φοιτούν σε τάξεις με 17 μαθητές; Οι αλχημείες Κεραμέως και η μαύρη πραγματικότητα

Πόσοι φοιτούν σε τάξεις με 17 μαθητές; Οι αλχημείες Κεραμέως και η μαύρη πραγματικότητα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αλήθεια πόσα παιδιά φοιτούν σε τάξεις με αριθμό μαθητών 17 στα σχολεία της Ελλάδας; Η παραπλάνηση Κεραμέως και οι επίσημοι αριθμοί.

Εμβρόντητο το πανελλήνιο άκουσε χθες την υπουργό Παιδείας να τονίζει ότι ο μέσος όρος του αριθμού των παιδιών στις τάξεις των σχολείων της χώρας είναι 17. Πρόκειται για στατιστική ανάλυση που μόνο το συγκεκριμένο υπουργείο μπορεί να εξηγήσει κάνοντας μαθηματικούς και στατιστικολόγους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Η υπουργός σημείωσε χθες ότι «η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα είναι με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι « ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην Επικράτεια είναι 17 μαθητές.

Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά για το καλό όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας» ενώ σήμερα επανήλθε μέσω του ΣΚΑΙ τονίζοντας: «Ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα και η απάντηση σε όσα ανέφερε η υπουργός.

Σύμφωνα με ανάλυση του πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη από το σύνολο των μαθητών που είναι 1.349.657 (σχολική περίοδος 2019-2020) το 75% κοινώς 996.689 μαθητές φοιτούν σε τάξεις με αριθμό ανά τμήμα μεγαλύτερο των 17!

Ιδού και η σχετική απεικόνιση:

statistiki kerameos

 

 

 

πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida