Πώς βρίσκεις online αν ένα αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή κλεμμένο;

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πώς βρίσκεις online αν ένα αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή κλεμμένο;

Πώς βρίσκεις online αν ένα αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή κλεμμένο;


Η υπηρεσία Open Car του gov.gr, παρέχει μια σειρά σημαντικών πληροφοριών σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, ανάμεσά τους την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους.

Σε περίπτωση που θέλεις να διαπιστώσεις αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο, δεν έχεις παρά να εισέλθεις στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», και στη συνέχεια να επιλέξεις «Πληροφορίες οχημάτων». Εναλλακτικά, υπάρχει και η απευθείας πρόσβαση στο Open Car.

Ποια βήματα ακολουθείς για να δεις αν είναι ασφαλισμένο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αρχικά εισέρχεσαι στο gov.gr και αναζητείς στην ενότητα «μετακινήσεις» τις πληροφορίες οχημάτων όπως βλέπεις στη φωτογραφία που ακολουθεί. Στη συνέχεια επιλέγεις «Είσοδο στην Υπηρεσία» και αφού το κάνεις, το σύστημα σου ζητάει τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος.

gov

Αφού τον προσθέσεις, βλέπεις αναλυτικά αν το όχημα είναι ασφαλισμένο/ανασφάλιστο και επίσης, αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινησία ή έχει κλαπεί, το χρώματον κατασκευαστή και τον τύπο του αυτοκινήτου.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

gov

 

Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση, ούτε κωδικοί TAXISnet και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η πλατφόρμα σε καθοδηγεί βήμα προς βήμα και όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά από το κινητό σου τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή.

Για να εισέλθετε στην υπηρεσία πατήστε εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!