Πέντε είναι οι κατηγορίες εργαζομένων της χώρας μας που δεν μπορούν να απολυθούν μετά το lockdown. Αναλυτικά, αυτές είναι εξής: 1.Όλοι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν από τις 15 Ιουνίου του 2020 στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" . 2.Οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν θα εργαστούν φέτος επειδή το ξενοδοχείο στο οποίο απασχολούνται θα παραμείνει κλειστό λόγω της κρίσης του κορονοϊού, επομένως θα είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 λόγω της αναστολής σύμβασης εργασίας τους. 3.Οι εποχικά εργαζόμενοι των ξενοδοχείων των οποίων θα επαναλειτουργήσουν φέτος. Σημειώνεται ότι οι εργοδότες-ξενοδόχοι μπορούν από την 1η Ιουνίου να προβούν σε επαναπροσλήψεις των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που απασχολήθηκαν το 2019. Μετά την επαναπρόσληψη, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να θέσουν έως και το 100% του προσωπικού σε αναστολή από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. 4.Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα βρίσκονται και τον Ιούνιο σε αναστολή σύμβαση εργασίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό αφορά μόνο τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις θα παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται από την κρίση. Οι επιχειρήσεις αυτές για όσο χρονικό διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, δεν πρέπει να προβούν μέχρι τις 30,Ιουνίου του 2020 σε μείωση του προσωπικού τους. 5.Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα βρίσκονται και τον Ιούλιο σε αναστολή σύμβαση εργασίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό αφορά μόνο τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις θα παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβαση εργασίας δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ, κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής και πλήρους κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών.

Ποιες κατηγορίες εργαζομένων δεν μπορούν να απολυθούν μετά το lockdown

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέντε είναι οι κατηγορίες εργαζομένων της χώρας μας που δεν μπορούν να απολυθούν μετά το lockdown.
Αναλυτικά, αυτές είναι εξής:
1.Όλοι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν από τις 15 Ιουνίου του 2020 στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” .
2.Οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν θα εργαστούν φέτος επειδή το ξενοδοχείο στο οποίο απασχολούνται θα παραμείνει κλειστό λόγω της κρίσης του κορονοϊού, επομένως θα είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 λόγω της αναστολής σύμβασης εργασίας τους.
3.Οι εποχικά εργαζόμενοι των ξενοδοχείων των οποίων θα επαναλειτουργήσουν φέτος. Σημειώνεται ότι οι εργοδότες-ξενοδόχοι μπορούν από την 1η Ιουνίου να προβούν σε επαναπροσλήψεις των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που απασχολήθηκαν το 2019. Μετά την επαναπρόσληψη, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να θέσουν έως και το 100% του προσωπικού σε αναστολή από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
4.Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα βρίσκονται και τον Ιούνιο σε αναστολή σύμβαση εργασίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό αφορά μόνο τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις θα παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται από την κρίση. Οι επιχειρήσεις αυτές για όσο χρονικό διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, δεν πρέπει να προβούν μέχρι τις 30,Ιουνίου του 2020 σε μείωση του προσωπικού τους.
5.Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα βρίσκονται και τον Ιούλιο σε αναστολή σύμβαση εργασίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό αφορά μόνο τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις θα παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβαση εργασίας δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ, κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής και πλήρους κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών.

Κοινοποιήστε το άρθρο