209498

Παιδί και ύπνος: Τα 5 λάθη των γονιών

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ύπνος είναι κάτι σαν οξυγόνο σε αυτές τις ηλικίες, οπότε θα πρέπει να αποφύγετε κάποια συγκεκριμένα λάθη σε θέματα που σχετίζονται με αυτόν. Δείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

  • Ένα κλασικό λάθος είναι ότι δείχνουν υποχωρητικότητα στην γκρίνια του παιδιού αναφορικά με τον ύπνο. Έρχεται δηλαδή η ώρα του ύπνου, ειδοποιεί σχετικά το παιδί ο ένας γονιός, εκείνο δυσανασχετεί και είτε ο ίδιος είτε ο άλλος, μη θέλοντας να το κακοκαρδίσουν το αφήνουν να μείνει λίγο ακόμα ξύπνιο. Μην το κάνετε γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν περιθώρια να περάσει το δικό του απλά και μόνο γκρινιάζοντας.
  • Πάλι λόγω γκρίνιας του παιδιού ή οικονομίας χρόνου δεν εφαρμόζουν πιστά τη ρουτίνα στην προετοιμασία του παιδιού για τον ύπνο. Εκτός από το ότι παραλείπονται πράγματα από μια σημαντική διαδικασία, το παιδί δε νιώθει τη χαλαρότητα που θα ένιωθε αν τηρούνταν πιστά. Βλέπετε, η τήρηση ενός προγράμματος δημιουργεί ηρεμία σε αυτές τις ηλικίες…
  • Δεν εξασφαλίζουν την κατάλληλη θερμοκρασία στο δωμάτιο του παιδιού, με αποτέλεσμα ο ύπνος του να γίνεται εφιαλτικός. Παρά τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο χώρος είναι κρύος, κατά κανόνα οι γονείς το παρακάνουν με τη θέρμανση.
  • Προσέξτε εκείνες τις φορές που αγνοείτε τα σημάδια της νύστας του παιδιού σας, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία που δεν μπορεί να το υποδηλώσει με λεκτικό τρόπο. Αν «φύγει» ο ύπνος στο παιδί και ανήσυχο θα είναι και πιο δύσκολα θα το πάρει ο ύπνος εν συνεχεία.
  • Τέλος, όσο πλησιάζει η ώρα του βραδινού ύπνου φροντίστε να παροτρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με χαλαρωτικές δραστηριότητες και όχι με άλλες που θα του δημιουργήσουν υπερένταση.

Πηγή: mother.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο