8.2 C
Πτολεμαΐδα
25 Νοεμβρίου 2020Παρέμβαση των Γ. Θεοδοσιάδη και Σ. Σιδηρόπουλου, πρώην Αυτοδιοικητικών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας 3
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση των Γ. Θεοδοσιάδη και Σ. Σιδηρόπουλου, πρώην Αυτοδιοικητικών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

Απολιγνιτοποίηση, Πανεπιστήμιο, ΔΙΑΔΥΜΑ

Επειδή τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή πρέπεικαι έτσι πρέπει να είναι, αντικείμενο του ενδιαφέροντος του θεσμικού εκπροσώπου της περιοχής(όπως είναι ο Δήμος).
Επειδή όπου υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, εκεί γεννιέται η ανεύθυνη διασπορά φημών και ειδήσεων.
Επειδή η περιοχή βρίσκεται στο σταυροδρόμι κρίσιμων επιλογών, οι οποίες θα σφραγίσουν την πορεία του τόπου (πορεία ΔΕΗ, αναστολή λειτουργίας σχολών, έλευση σκουπιδιών από Κέρκυρα, Αίγιο).
Επειδή παρατηρείται εκκωφαντική σιωπή για τα ανωτέρω.
Επειδή δικαιούμαστε να αγωνιούμε και να οραματιζόμαστε για το μέλλον αυτής της περιοχής.
Επειδή ζούμε εδώ μόνιμα και θα υποστούμε όλες τις συνέπειες όλων αυτών των κρίσιμων εξελίξεων, οι οποίες μας επηρεάζουν καίρια και αποφασιστικά.
Επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει αδιάφορος και απαθής.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τα ζητήματα αυτά θα αποτελέσουν προμετωπίδα του ενδιαφέροντός μας και οδηγό, ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογούνται για την περιοχή μας.
Δεν περιποιεί τιμή για την περιοχή μας και τους θεσμικούς της εκπροσώπους η Πρωθυπουργική ανακοίνωση από του βήματος του ΟΗΕ για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2028. Αντίθετα μειώνει τοκυρόςτης η παράκαμψη του εκλεγμένου φορέα (Δημοτική αρχή) και η μονομερής ενέργειατης ανακοίνωσης, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.
Διερωτάται κανείς εύλογα; Αξίζει τέτοια συμπεριφορά μια περιοχή που επί έξι δεκαετίες τροφοδοτεί τη χώρα με το συντριπτικό ποσοστό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ; Υπάρχει εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας δια των εκπροσώπων της επί του θέματος ;
Σε ότι αφορά την ανακοίνωση για την μεταφορά σκουπιδιών από Κέρκυρα και Αίγιο, είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό να επιβαρύνεται μια περιοχή και να γίνεται χωματερή.
Δεν μπορεί η υγεία και η αξιοπρέπεια να μπαίνουν σε οποιαδήποτε αντισταθμιστικά οφέλη.
Ο λαός της περιοχής έχει μακρά παράδοση αγώνων και θα πρέπει να ζητηθεί προηγουμένως η γνώμη του.
Η αναστολή λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις για την περιοχή.
Είναι αναγκαίο να ενώσουμε τη φωνή μας, να διατρανώσουμε την θέληση μας και να αντιπαλέψουμε λογικές που υποβαθμίζουν περαιτέρω την περιοχή και την ζωή μας.

 

Μαιρη Κεσκιλιδου

 

Παρέμβαση των Γ. Θεοδοσιάδη και Σ. Σιδηρόπουλου, πρώην Αυτοδιοικητικών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας 9 Παρέμβαση των Γ. Θεοδοσιάδη και Σ. Σιδηρόπουλου, πρώην Αυτοδιοικητικών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας 10

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Συνάντηση με αγρότες τευτλοπαραγωγούς στο εργοστάσιο ζάχαρης Πλατέος είχε την…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 615

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!