Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παν. Πλακεντάς: Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και υποδοχή επενδύσεων στην πρώην ΑΕΒΑΛ

Παν. Πλακεντάς: Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και υποδοχή επενδύσεων στην πρώην ΑΕΒΑΛ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Οι  εγκαταστάσεις του εργοστασίου της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαϊδα, μπορούν να αποτελέσουν ζωτικό χώρο ανάπτυξης της περιοχής, με την ανέγερση και λειτουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος του χώρου, για την υποδοχή επενδύσεων», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του , στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος  Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Η επιλογή του χώρου στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας (Πρώην Εργοστάσιο ΑΕΒΑΛ) από την Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου ,  για την ανέγερση  του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας , καθιστά την  Πτολεμαϊδα σε Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της  Δυτ. Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής και όπως  υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση ο κ. Πλακεντάς  «αυτό δεν  απεμπολεί τον στόχο και τις ενέργειες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο  του συνολικού σχεδιασμού που υπήρχε, για την ίδρυση και λειτουργία στην πρώην ΑΕΒΑΛ, του Εθνικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας και Σχολής  εκπαίδευσης, με διεθνείς  προδιαγραφές και πρότυπα».

Η έγκριση  του αιτήματος του Δήμου Εορδαίας, μέσω  της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, θα επιχειρηθεί να προσδιορισθεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες , με επαφές και συναντήσεις που θα γίνουν με τον κ. Χαρδαλιά και τα αρμόδια στελέχη της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου,  το οποίο θα  στεγάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας,  θα κατασκευασθεί μέσω Σ.Δ.Ι.Τ  και θα είναι δύο επιπέδων,  συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

eordaialive

Σε  ότι  αφορά την συνολικότερη αξιοποίηση του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ που είναι  στην κυριότητα του  Δήμου Εορδαίας, ο κ. Πλακεντάς έκανε γνωστό ότι «η δημοτική αρχή προετοιμάζεται να προχωρήσει σε σχετική  πρόσκληση ενδιαφέροντος , για  την αναζήτηση και την διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, όπου μετά από τις απαιτούμενες εργασίες και ενέργειες, θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί  επενδύσεις και δραστηριότητες στην περιοχή».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida